Guardian: Χωρίς διαγραφή χρέους η Ελλάδα θα υποστεί οικονομική κατάρρευση για τέταρτη φορά

Ο Guardian προειδοποιεί πως η Ελλάδα κινδυνεύει να υποστεί τέταρτη οικονομική κατάρρευση, αν δεν διαγραφεί μέρους του χρέους της. Παράλληλα επισημαίνει ότι θα μπορούσαν η Γερμανία και άλλες χώρες να απαιτήσουν αυστηρότερες ρήτρες στο πρόγραμμα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συμφωνήσει σε ένα πιο σκληρό πρόγραμνα επιτήρησης.

Φόβοι για την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας

«Οι ανησυχίες πως η Ελλάδα θα υποστεί τέταρτη οικονομική κατάρρευση αν δεν υπογραφεί συμφωνία με την ΕΕ για να διαγραφεί μέρους του δυσθεώρητου χρέους της χώρας είναι πιθανό να επανέλθουν στην επιφάνεια πριν από την αναμέτρηση με τις Βρυξέλλες την Πέμπτη στο Eurogroup», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο δημοσίευμα ο δημοσιογράφος σημειώνει πως: Η Γερμανία και άλλες χώρες με σκληρή γραμμή όπως η Φινλανδία και η Αυστρία θα μπορούσαν να απαιτήσουν αυστηρότερες ρήτρες στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα επιβληθεί στην Ελλάδα ώς το τίμημα της τελικής αποπληρωμής τους.

Το αυστηρό πλαίσιο επιτήρησης του Τσίπρα

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συμφωνήσει σε ένα αυστηρότερο πλαίσιο επιτήρησης σε σχέση με εκείνο της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας μετά από την έξοδο από τα μνημόνια.

“Το Εurogroup θα απαιτήσει να επισκέπτεται την Αθήνα κάθε τρίμηνο αντί για τις συνήθεις ανά εξάμηνο επισκέψεις. Μετά από αυτό οι επισκέψεις από την Κομισιόν θα συνεχιστούν, έως ότου η Αθήνα αποπληρώσει το 75% από το χρέος των 230 δισεκατομμυρίων ευρώ στους πιστωτές της ευρωζώνης” σημειώνει η εφημερίδα.