Ευκλ. Τσακαλώτος: Ισχυρή η δέσμευση του πρωθυπουργού για τις συντάξεις των ΑμεΑ

Το θέμα των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, αλλά και το ενδεχόμενο περικοπών από 1η Ιανουαρίου του 2019, έθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Τσακαλώτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ, δεσμεύτηκε ότι «θα δει το θέμα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας», διευκρινίζοντας ότι «η δέσμευση του πρωθυπουργού είναι πολύ σημαντική γι’ αυτό το θέμα».

Ο υπουργός αποδέχθηκε το δίκαιο των αιτημάτων για τη μη μείωση του αφορολόγητου, την απαλλαγή από τα τεκμήρια του εισοδήματος και την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Τόνισε δε, ότι όλα αυτά τα αιτήματα θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο μίας ευρύτερης ρύθμισης, η οποία θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο, κατόπιν ειδικής μελέτης.

Αναφορικά με το ζήτημα της αύξησης του ακατάσχετου ποσού στα 3.000 ευρώ, ο κ. Τσακαλώτος παρέπεμψε το θέμα για τον Σεπτέμβριο, ενώ το ίδιο έπραξε και για τη λήψη μέτρων υπέρ όσων διαθέτουν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε, τέλος, ότι θα εξετάσει το θέμα της προστασίας της α’ κατοικίας, για άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, καθώς και για πρόσωπα, τα οποία έχουν στην οικογένειά τους άτομα με βαριές αναπηρίες.