Διαψεύδει η γερμανική κυβέρνηση δημοσίευμα του SPIEGEL για δάνειο 20 δισ. ευρώ ως βοήθεια στην Ελλάδα

Την κατηγορηματική διάψευση της γερμανικής κυβέρνησης δέχτηκε το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο υποστηρίζει πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει 20 δισ. ευρώ ως βοήθεια στην Ελλάδα, σε περίπτωση που η χώρα μας τηρήσει τις δεσμεύεις των μνημονίων.

Συγκεκριμένα το γερμανικό περιοδικό αναφέρει πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπροστά στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας που ακολούθησε την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της κατακόρυφης μείωσης των εσόδων και της εκροής καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες σκέφτεται να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να μην καταρρεύσει οικονομικά παρέχοντάς της ένα επιπλέον δάνειο 20 δισ. ευρώ.

Ωστόσο πηγές από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας διαψεύδουν το δημοσίευμα του Spiegel, τονίζοντας πως η γερμανική κυβέρνηση όχι απλώς δεν σκέφτεται να δώσει νέα βοήθεια στην Ελλάδα, αλλά αντίθετα ετοιμάζεται να απαντήσει σε απίστευτα σκληρό τόνο στον νέο Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννη Βαρουφάκη, καθώς, λόγω των δηλώσεών του, η Γερμανία εξετάζει ήδη το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα.