ΠΟΠΕΚ: Σε 25 δισ. ευρώ εκτιμάται η απώλεια εσόδων του δημοσίου από το λαθρεμπόριο καυσίμων

Σε 25 δισ. ευρώ προσδιορίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) τα δημόσια έσοδα που έχουν χαθεί τα τελευταία 20 χρόνια από την παράνομη διακίνηση καυσίμων.

Σχολιάζοντας σήμερα Δευτέρα τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, η ΠΟΠΕΚ αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την λήψη μέτρων πάταξης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, μεγάλο μέρος των οποίων προέρχεται από την παράνομη διακίνηση καυσίμων.

«Από την παράνομη διακίνηση καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κ.λπ.), τα τελευταία 20 χρόνια χάθηκαν από τα δημόσια έσοδα περί τα 20 – 25 δισ. ευρώ, όπως εκτιμάται με ανάλογες δηλώσεις του τέως Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και από την έκθεση του Γ.Γ. Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ.

Στο πλαίσιο αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων αναφέρει πως θα συνεργαστεί και θα στηρίξει κάθε ειλικρινή προσπάθεια της κυβέρνησης για τον έλεγχο και την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων, υπέρ των δημοσίων εσόδων, προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, των Ελλήνων φορολογουμένων και της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.