Περίπου 130.000 οφειλέτες επισκέφτηκαν το Taxisnet για τη ρύθμιση-εξπρές

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για τη ρύθμιση-εξπρές των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία είναι σε ισχύ από την προηγούμενη Παρασκευή (20/03). Μέχρι και το μεσημέρι είχαν μπει στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή περίπου 130.000 φορολογούμενοι εκ των οποίων οι 115.000 έχουν οφειλή έναντι του Δημοσίου. Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι μικρός έναντι των 3,9 εκατ. οφειλετών, που η κυβέρνηση του απειλείς με φοροκυνηγητό αν δεν σπεύσουν να πληρώσουν έως την Παρασκευή 27 Μαρτίου.

Πολλοί μάλιστα απογοητεύονται όταν διαπιστώσουν, μπαίνοντας στο Taxisnet, ότι δεν «κουρεύονται» τα πρόστιμα εκπροθέσμου, αλλά μόνον οι τόκοι υπερημερίας. Αυτό φαίνεται και από τις επισκέψεις χιλιάδων οφειλετών στις εφορίες, οι οποίοι σπεύδουν εκεί για να ζητήσουν να διακοπεί η παλαιά ρύθμιση που έχουν ήδη κάνει, αφού απαγορεύεται να βάλουν τα ρυθμισμένα χρέη τους στην  ρύθμιση που τους προσφέρει μέχρι την Παρασκευή (27/03) η κυβέρνηση.

Το απόγευμα αναμένεται να φτάσουν στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα πρώτα στοιχεία από τις τράπεζες σχετικά με το πόσοι πλήρωσαν την Παρασκευή.