H ιστορία της επιτυχίας του developer Γιώργου Καραβία

Συνέντευξη στην Ανθή Παναγιωτάκη, στο περιθώριο του TEDxAthens 2014

karaviasΣτη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου αντάλλαξαν χειραψία εκατοντάδες άνθρωποι. Οι «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν» κυκλοφορούσαν ακόμα και στους διαδρόμους του TEDxAthens. Σε έναν από αυτούς, θα συναντούσαμε σε λίγο τον Γιώργο Καραβία. Ανεβαίνοντας στον 3ο όροφο, στον «παιχνιδότοπο» της Microsoft, θα συζητούσαμε με έναν άνθρωπο, o οποίος μαζί με τον Δημήτρη-Ηλία Γκανάτσιο, ταύτισαν την Anlock με την επιτυχία από την αρχή της δραστηριοποίησής της. Αυτός ο άνθρωπος έπρεπε να ξέρει καλά τι σημαίνει εφαρμογές για παιδιά και συγκεκριμένα εκπαιδευτικές εφαρμογές.

Ο Καραβίας έχει συνδέσει το όνομά του με την επιτυχημένη διάθεση δεκάδων εκπαιδευτικών εφαρμογών για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας στην γλώσσα τους. Σε αριθμούς, η επιτυχία της Anlock μεταφράζεται σε 1,5 εκατομμύριο downloads καλοσχεδιασμένων εφαρμογών από το Marketplace για τηλέφωνα με Windows Phone και σε iOS (ο κος Γκανάτσιος είχε μάλιστα επιχειρηματολογήσει το 2011 για την επιλογή του Windows Marketplace και των Windows Phone, λέγοντας πως τους απέφερε πενταπλάσια έσοδα απ’ότι το AppStore για το iPhone).

Μια βόλτα στα μαγαζιά

«Τότε, ο ανταγωνισμός στο Windows Marketplace δεν ήταν μεγάλος», θα μου πει χαμογελαστός στον «σαλόνι» της Microsoft. «Η ανάγκη όμως υπήρχε, εμείς ήμαστε εκεί για να την καλύψουμε με μια ποιοτική υλοποίηση και αυτό εισπράξαμε», εξηγεί μιλώντας για το περίφημο «window of opportunity» που επιζητούν οι startup. Σε αντιδιαστολή, σήμερα υπάρχουν 565.000 apps σε Windows Store και Windows Phone Stores, τα οποία στα Windows 10 θα συγχωνευτούν (Πηγή: Microsoft By the Numbers, 14 Νοεμβρίου 2014). Αντίστοιχα, στο App Store της Apple ο αριθμός έχει ξεπεράσει τα 1,3 εκατομμύρια apps, με το Play Store να το ανταγωνίζεται στο νήμα. «Υποτιμήσαμε όμως το iPad», θα παραδεχτεί αργότερα στην συζήτησή μας o Γιώργος Καραβίας. «Έπρεπε να έχουμε δράσει ταχύτερα, έξι μήνες πιο γρήγορα», λέει με περίσκεψη και επιμένει πως ένα ακόμα προσόν του καλού σύγχρονου προγραμματιστή είναι ότι επιλέγει «να μην φοβάται».

Στο Android, οι εφαρμογές της Anlock δεν έχουν μεταφερθεί και η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον developer, βασίστηκε στην παραδοχή πως η άριστη λειτουργία των apps για παιδιά θα έπρεπε να εξασφαλιστεί μέσω μιας εξοντωτικής επιθεώρησης της εκτέλεσής τους σε, μια προς μια, τις διακριτές εκδόσεις του κατακερματισμένου Android. Επομένως, το κόστος του ελέγχου της αδιαπραγμάτευτης ποιότητας των εκπαιδευτικών εφαρμογών σε τόσες εκδόσεις Android και συσκευές σε συνδυασμό με τον έντονο ανταγωνισμό στην πλατφόρμα, οδήγησαν την Anlock στην απόφαση να παραμείνει εκτός Play Store.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231364510