Φωτογραφίες που σοκάρουν: Η θάλασσα της Καραϊβικής "πνίγεται" στα σκουπίδια

Το συγκλονιστικό μέγεθος της καταστροφής στη θάλασσα της Καραϊβικής έχει απαθανατίσει μια φωτογράφος.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε ένα κομμάτι θάλασσας κοντά σε ένα ήρεμο νησάκι της Καραϊβικής, όπου ούτε ίχνος γαλάζιου δεν διακρίνεται κάτω από την αχανή «κουβέρτα πλαστικού και φελιζόλ» που έχει σκεπάσει κάθε χιλιοστό του νερού.

Η Caroline Power, που ειδικεύεται στην υποβρύχια φωτογραφία, έχει αφιερώσει την καριέρα της στην καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης χρήσης πλαστικού που προκαλεί ανυπολόγιστη ζημιά στους ωκεανούς και τη θαλάσσια ζωή.

Όπως η ίδια δήλωσε στην Daily Telegraph, αντικρίζοντας αυτή τη «θάλασσα πλαστικού» από μπουκάλια, πηρούνια και σκουπίδια ανάμεσα στα νησιά Ροατάν και Κάγιος Κοτσίνος, ένιωσε τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια της.

«Βλέποντας κάτι που αγαπώ πολύ να αργοπεθαίνει, να πνίγεται μέχρι θανάτου από τα ανθρώπινα σκουπίδια ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Μόλις τα απορρίμματα φτάσουν στον ωκεανό, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφαιρεθούν. Το “κλειδί” είναι να τα εμποδίσουμε να φτάσουν μέχρι εκεί. Προκειμένου να γίνει αυτό, πρέπει να βελτιώσουμε σημαντικά τις διαδικασίες διαχείρισης σκουπιδιών, να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική εκπαίδευσης και να δημιουργήσουμε περισσότερες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης. Αυτό το πρόβλημα αφορά και τα ανεπτυγμένα κράτη» ανέφερε στην εφημερίδα η φωτογράφος-ακτιβίστρια.