Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ο βυθός της θάλασσας στο Μπαλί (φώτο&βίντεο)

Ένας Βρετανός δύτης, καθώς κολυμπούσε στο Μπαλί κατέγραψε σοκαριστικές εικόνες από τον βυθό ο οποίος ήταν γεμάτος από πλαστικά απορρίμματα. Ο Ριτς Χόρνερ δημοσιεύοντας αυτές τις φωτογραφίες από την περιοχή Manta Point έφερε ξανά στην επιφάνεια το σημαντικό ζήτημα της μόλυνσης των ωκεανών.

«Πλαστικές σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, πλαστικά κύπελα, πλαστικά τραπεζομάντηλα, πλαστικοί κουβάδες, πλαστικά καλαμάκια, πλαστικά καλάθια, κι άλλες πλαστικές σακούλες, πλαστικά, πλαστικά, τόσα πολλά πλαστικά» έγραψε ο Ριτς σε ανάρτησή του στα social media, επισημαίνοντας ότι τα ωκεάνια ρεύματα μετέφεραν στην περιοχή ένα «υπέροχο δώρο» από μέδουσες, πλαγκτόν και τόνους πλαστικών.

«Έκπληξη, έκπληξη. Δεν υπήρχαν πολλά μάντα στο σταθμό καθαρισμού σήμερα. Αποφάσισαν φαίνεται να μην μπουν στον κόπο» σχολίασε. Την περιοχή επισκέπτονται τακτικά σαλάχια μάντα, για να καθαριστούν από παράσιτα, από μικρότερα ψάρια, αλλά ο Βρετανός δύτης εντόπισε μόλις ένα κατά την κατάδυση του στο Manta Point.

Το Μπαλί αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια στις ακτές κατά τους μουσώνες.

Σε διάσκεψη τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κένυα, ο εκτελεστικός διευθυντής για το περιβάλλον του ΟΗΕ, Έρικ Σόλχαϊμ προειδοποίησε ότι η Γη είναι αντιμέτωπη μ’ έναν «ωκεάνιο Αρμαγεδώνα».