Το κρυμμένο στολίδι της Αθήνας

Ανάμεσα στα μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα, με τα καταστήματα και τα γραφεία, στην καρδιά της Αθήνας, στη Στοά Ράλλη στο Σύνταγμα, βρίσκεται κρυμμένο ένα κτίριο-κόσμημα.

Ένας πολλά υποσχόμενος, καταπληκτικός, ξενοδοχειακός χώρος, με ξεχωριστή αρχιτεκτονική και αισθητική αξία, μας καλεί να τον ανακαλύψουμε.

Το νεοκλασικό κτίριο του Inn Αthens, με την γραφική αυλή του, την προσεγμένη διακόσμηση και τα αρμονικά δεμένα υλικά είναι, αδιαμφισβήτητα, πόλος έλξης στην οδό Σουρή.

Το κτίσμα που στεγάζεται το ξενοδοχείο και μετράει 100 χρόνια ύπαρξης, αρχικά  κατασκευάστηκε για να στεγάσει τους εύπορους πρόσφυγες που έφτασαν στην Αθήνα από την Μικρά Ασία. Λειτούργησε επίσης ως οικοτροφείο και ως γραφεία τράπεζας, για να καταλήξει στην σημερινή του μορφή.

Οι ιδιοκτήτες ερωτεύτηκαν από την πρώτη στιγμή το όμορφο νεοκλασικό και γρήγορα έγινε πηγή έμπνευσης τους για την δημιουργία ενός σωστού στολιδιού στο κέντρο της πόλης.

upl5645d4e96f50b

Με το λειτουργικό και ζεστό ντιζάιν του να μαγεύει τους πελάτες,  ο χώρος έχει γίνει τόπος έλξης για Αθηναίους και Ξένους επισκέπτες. Τα 22 δωμάτια, διαφορετικά το ένα από το άλλο βοηθούν να νιώσει ο φιλοξενούμενους σαν το σπίτι του. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το λευκό, το μαύρο και το γκρι, τα υλικά είναι φυσικά, μάρμαρο, σίδερο και ξύλο, γυαλί που δημιουργεί διαφάνειες και τα στρώματα και τα καλλυντικά είναι της COCOMAT, κάνοντας την διαμονή μια τελείως προσιτή πολυτέλεια.

Μια μικρή ταράτσα με μανταρινιά, ένα κεντρικό τραπέζι  από ξύλο και στη μέση μια ελιά, το μαλακό φως που αντανακλά στα μαρμάρινα γύρω μας τραπέζια, μια παρέα που προγραμματίζει τη βόλτα της στη γειτονική Πλάκα, είναι το σκηνικό με το οποίο έρχεται σε επαφή ο επισκέπτης, βγαίνοντας στην κεντρική αυλή.

upl5645d4ce886f6

Το Inn Athens, ένα μέρος των γοητευτικών αντιθέσεων της Αθηναϊκής πρωτεύουσας, ήρθε για να μείνει ως ο πιο μοντέρνος σύγχρονος σχεδιασμός, που ενσωματώνει και συνδέει τα κλασικά με τα λειτουργικά και μοντέρνα στοιχεία, δημιουργώντας ένα σοφιστικέ, κομψό περιβάλλον.

upl5645d44ae0030

upl5645d496c1a3a

upl5645d4607fd8c

 Πηγή: Τhe toc