H έκθεση "Piece by Piece" του Renzo Piano από σήμερα στην Αθήνα

H έκθεση “Piece by Piece-Η Αρχιτεκτονική του Renzo Piano Building Workshop” εγκαινιάζεται απόψε στις 7μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού- Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

18 μονογραφίες-εγκαταστάσεις σε τραπέζια, διηγούνται την ιστορία διαφορετικών projects του Renzo Piano Building Workshop μέσα από μοντέλα, σχέδια, φωτογραφίες και βίντεο, και αποτυπώνουν ξεχωριστά τη διαδικασία σχεδιασμού των κτιρίων, από το όραμα και την σύλληψη, έως την κατασκευή. Μία σύνθεση που αποδίδει τα στάδια της αρχιτεκτονικής δημιουργίας αφού, όπως σημειώνει ο διακεκριμένος Ιταλός αρχιτέκτονας Renzo Piano «μπορεί να μεταφέρει με σαφήνεια κάτι από τη συνθετότητα και την κοινή διαδικασία μέσω της οποίας τα κτίρια που σχεδιάζουμε συλλαμβάνονται ως ιδέα, κατασκευάζονται και στη συνέχεια αποκτούν ζωή».

Η παρουσίαση στο ΚΠΙΣΝ, αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της περιοδεύουσας έκθεσης που ξεκίνησε την πορεία της το 2013 στην Gagosian Gallery στη Νέα Υόρκη. Προηγούμενοι σταθμοί της έκθεσης ήταν η Πάντοβα, το 2014, στο πλαίσιο της International Biennial Architecture, στο Palazzo della Ragione, και η Σανγκάη το 2015, όπου η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Power Station of Art. Τόσο η δημιουργία της έκθεσης, όσο και η περιοδεία της στις πόλεις που προηγήθηκαν της Αθήνας, αλλά φυσικά και η παραμονή της στο ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική δωρεά από το Stavros Niarchos Foundation.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop ιδρύθηκε το 1981 και είναι υπεύθυνο για μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα παγκοσμίως όπως η αίθουσα συναυλιών Music Park Auditorium στη Ρώμη, η Βιβλιοθήκη και Μουσείο Morgan στη Νέα Υόρκη, η Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, η σύγχρονη πτέρυγα του Art Institute του Σικάγο, το νέο Whitney Museum στη Νέα Υόρκη αλλά και το Stavros Niarchos Foundation Cultural Center.

Piece by Piece-Η Αρχιτεκτονική του Renzo Piano Building Workshop

Φάρος ΚΠΙΣΝ

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Διάρκεια έκθεσης: 27.4-23.7.2017