Το κόμικ που δίνει μαθήματα διατροφής στα παιδιά!

Ένα κόμικ που δίνει μαθήματα διατροφής στα παιδιά παρουσιάζεται την Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24), στις 12:00.

Πρόκειται για τις “Ιστορίες πρωινού” της Κλινικής Διατολόγου-Διατροφολόγου, MSc, Αλεξάνδρας Κουμπίτσκι που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις medNutrition kids, σε εικονογράφηση του Θανάση Κυριανάκη και Εκπαιδευτική προσέγγιση της Ασπασίας Καλαφάτη.

Η συγγραφέας θα αναλύσει τα νοήματα του βιβλίου και θα εξηγήσει αναλυτικά γιατί πρέπει πρωί πρωί τα παιδιά να γεμίζουν τις «μπαταρίες» τους για να αντεπεξέλθουν στις σωματικές και πνευματικές υποχρεώσεις της ημέρας. Μαζί με τη συγγραφέα θα μιλήσει και ο σκιτσογράφος του βιβλίου, Θανάσης Κυριανάκης. Συντονίζει η δημοσιογράφος Νεκταρία Καρακώστα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Οι μικροί αναγνώστες των «Ιστοριών Πρωινού»θα γνωρίσουν τον Γιώργο, την Ελένη, τον Μάριο, τον Κώστα και τη Μαρία. Μέσα από το μάθημα της δασκάλας τους, αλλά και τους διαλόγους μεταξύ τους στην τάξη και στο διάλειμμα, τα παιδιά θα κατανοήσουν ότι ο χρόνος που επενδύουμε στο πρωινό είναι πολύ πιο σημαντικός από λίγα λεπτά ύπνου παραπάνω. Στόχος του κόμικ είναι να προσεγγίσει τα παιδιά με έναν παιγνιώδη τρόπο και με όχημα την εικονογράφηση, να τα «πείσει» να βάλουν το πρωινό στην καθημερινότητά τους.

Μέσα από τον διάλογο των ηρώων με τη δασκάλα, απαντώνται ερωτήματα όπως, τι σημαίνει πλήρες πρωινό ή ενδιάμεσο σνακ, τι επιλογές μπορούμε να έχουμε και σε τι μπορούν να μας ωφελήσουν.