Ο συγγραφέας - φαινόμενο της αστυνομικής λογοτεχνίας, Jo Nesbo, απόψε στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Jo Nesbo, ίσως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας θα είναι απόψε στην Αθήνα, για να συναντηθεί με τους αναγνώστες των βιβλίων του.

Ο συγγραφέας συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Αντώνη Καρπετόπουλο για τα βιβλία του και τον διάσημο επιθεωρητή του Χάρι Χόλε, σε μια βραδιά που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε Συνεργασία με τη Νορβηγική Πρεσβεία, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών και τις Εκδόσεις “Μεταίχμιο”.

Η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Ο Jo Nesbo

Θεωρείται ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας αστυνομικού μυθιστορήματος στη Νορβηγία και είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους παγκοσμίως. Τα βιβλία του έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 25.000.000 αντίτυπα και εκδίδονται σε περισσότερες από 40 χώρες. Ανάμεσα στα βιβλία του που κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις μεταίχμιο, τα ιδιαίτερα επιτυχημένα Νέμεσις, Ο γιος, Αίμα στο χιόνι και -το πιο πρόσφατο – Περισσότερο αίμα (φωτό στο τέλος του  κειμένου).

Πέρα από το ενήλικο κοινό, ο Jo Nesbo έχει πολλούς φανατικούς αναγνώστες και ανάμεσα στους μικρότερους, καθώς ξεκίνησε να ασχολείται με την παιδική σειρά βιβλίων του με πρωταγωνιστή τον Δόκτορα Πορδαλό ως διάλειμμα από τον ζοφερό κόσμο στον οποίο βυθίζονταν γράφοντας τα απευθυνόμενα στο ενήλικο κοινό βιβλία του: συγκεκριμένα, το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο Η περίφημη πορδαλόσκονη το έγραψε μετά τη Λεοπάρδαλη, το όγδοο στη σειρά μυθιστόρημα με τις περιπέτειες του διάσημου πλέον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. Το πρώτο αυτό βιβλίο του νορβηγού συγγραφέα έχει μάλιστα μεταφερθεί στον κινηματογράφο και θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από φθινόπωρο.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

18 Σεπτεμβρίου 201520:00

Ελεύθερη είσοδος  με δελτία προτεραιότητας.

Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 6:30 μ.μ.

nesboaima