"Το καρτέλ": Μια ιστορία σκληρής... ευαισθησίας από σήμερα στα βιβλιοπωλεία

Από τις εκδόσεις “Καστανιώτη” κυκλοφορεί το μυθιστόρημα “Το καρτέλ” του Ντον Γουίνσλοου, σε μετάφραση Ιλάειρας Διονυσοπούλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

tokartel2004. Μια αιματοβαμμένη βεντέτα εξελίσσεται στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού. Ο Αρτ Κέλερ, πράκτορας της Δίωξης επί τριάντα χρόνια, δεν έχει κλείσει τους λογαριασμούς του με τον Αδάν Μπαρέρα, τον αρχηγό του ισχυρότερου καρτέλ ναρκωτικών στον κόσμο. Ο τελευταίος βγαίνει από τη φυλακή με σκοπό να ανασυγκροτήσει την αυτοκρατορία που διέλυσε ο εχθρός του. Ο Κέλερ, αποφασισμένος να συγκρουστεί με αυτόν που του κατέστρεψε τη ζωή, ξεκινά έναν δεκαετή αγώνα για να συντρίψει τον αδίστακτο ναρκέμπορο. Η εμμονή με τη δικαιοσύνη –ή μήπως την εκδίκηση;– αποτελεί μέρος ενός ακήρυχτου και ανελέητου πολέμου αδιανόητης έντασης και αγριότητας, που εκτείνεται σε όλη την επικράτεια του Μεξικού, φθάνοντας μέχρι την Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και τη Βαρκελώνη. Το Καρτέλ είναι ένα συνταρακτικό μυθιστόρημα για τη σκιώδη πολιτική και τις βίαιες προεκτάσεις της. Μια ιστορία για την εξουσία και τη διαφθορά αλλά και την προσωπική μάχη ενός ανθρώπου να αντιπαλέψει με τον Διάβολο χωρίς να ξεπουλήσει την ψυχή του. Ο Ντον Γουίνσλοου ανήκει σε μια σπάνια κατηγορία συγγραφέων, με καθηλωτική πένα και σκληρή ευαισθησία. Αυτή η μεξικάνικη σάγκα του, με τον καταιγιστικό της ρυθμό και τις διαρκείς ανατροπές, προκαλεί εφιάλτες και συγχρόνως αφυπνίζει τον αναγνώστη.

Έγραψαν/είπαν για το βιβλίο:

«Ο Ντον Γουίνσλοου τα κατάφερε και πάλι. Το Καρτέλ είναι αναμφίβολα ένα θρίλερ πρώτης γραμμής, που κόβει την ανάσα, αλλά συγχρόνως δίνει συνέχεια στις διεισδυτικές περιγραφές των κινδύνων και των περιπλοκών στον κόσμο που ζούμε σήμερα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο προτέρημα για έναν συγγραφέα από το να διαφωτίζει και συγχρόνως να ψυχαγωγεί. Ο Γουίνσλοου αυτά τα δύο τα έχει στο DNA του. Είναι ένας μάστορας του είδους και το αποδεικνύει για μια ακόμα φορά».

ΜΑΪΚΛ ΚΟΝΕΛΙ 

«Ο ναρκοπόλεμος του Γουίνσλοου είναι μια άλλη εκδοχή του Νονού… Το Καρτέλ αποτελεί το magnum opus του… Ο Ντον Γουίνσλοου είναι για τον πόλεμο των  ΗΠΑ και του Μεξικού ενάντια στα ναρκωτικά ό,τι ο Τζέιμς Ελρόι για το σκληρό νουάρ του Λος Άντζελες».

ΤΖΑΝΕΤ ΜΑΣΛΙΝ, The New York Times

«Η Δύναμη του Σκύλου και Το Καρτέλ από τον Ντον Γουίνσλοου με συνεπήραν ολοκληρωτικά. Τι παραπάνω να ζητήσει κανείς για να ψυχαγωγηθεί συναισθηματικά;»

ΣΤΙΒΕΝ ΚΙΝΓΚ 

«Δεν χρειάζεται να διαβάσετε τη Δύναμη του Σκύλου για να σας συναρπάσει Το Καρτέλ, πρέπει όμως να διαβάσετε ό,τι έχει γράψει ο Ντον Γουίνσλοου, επειδή είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς θρίλερ σε αυτό τον πλανήτη».

ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΠΕΡΣΙ, Esquire