Οι "Παλαιστές" στις φτωχογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά του '60

Από τις εκδόσεις “Ποταμός” κυκλοφορεί το βιβλίο “Παλαιστές” του Δημήτρη Καρακίτσου.

ex_palaistes-571x800Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Τρεις περίπου δεκαετίες μετά τον Παναγή Κουταλιανό, μια νέα γενιά περιπλανώμενων παλαιστών θα περιδιαβεί την Ελλάδα στήνοντας παραστάσεις και εξωτικά θεάματα προς τέρψιν του κοινού. Οι όροι της εποποιίας έχουν προ πολλού αντιστραφεί:  οι ήρωες δεν είναι ήρωες,  αλλά ατίθασοι νέοι που μάχονται για λίγες δεκάρες στις πλατείες των πόλεων και των χωριών. Μια βαριά αλυσίδα πεσμένη στο χώμα κρύβει τα τρωτά της σημεία, το να πείσεις για τις υπεράνθρωπες δυνάμεις σου είναι μεγάλη τέχνη. Ωστόσο, μετά το τέλος της παράστασης -μετά το τέλος κάθε παράστασης- παραμονεύει η λήθη.

Έγραψαν για το βιβλίο:

Ο Δημήτρης Καρακίτσος θα ήθελε να κάνει τη ζωή του Καζανόβα αλλά δεν τα κατάφερε
Και ποιο βιβλίο αγόρασε για να εντυπωσιάσει τη φιλόλογο του στην έναρξη της σχολικής χρονιάς;
Ποιο ήταν το αγαπημένο σας βιβλίο όταν μεγαλώνατε; Διάβαζα μετά βίας τα μαθήματα, δεν μου περίσσευε χρόνος για εξωσχολικά αναγνώσματα. Θυμάμαι τη φιλόλογό μας  που περίμενε κάθε Σεπτέμβρη να της πούμε τα βιβλία που διαβάσαμε στις διακοπές. Ένα καλοκαίρι λοιπόν αγόρασα τον Πύργο των Καρπαθίων του Ιουλίου Βερν. Καμάρωνα για την επιλογή μου, ήμουν σίγουρος ότι θα της έκανα καλή εντύπωση. Δεν τα πήγαινα καλά με τα βιβλία, ωστόσο μου άρεσε να ξεφυλλίζω την εγκυκλοπαίδεια που μου είχε αγοράσει ο πατέρας μου. Στα δεκαεννιά μου αποφάσισα ότι θέλω να γίνω συγγραφέας, και το πρώτο βιβλίο που αγόρασα, μετά από αυτή την απόφαση, ήταν Ο δρόμος με τις φάμπρικες του Στάινμπεκ (ή η Πτώση του Καμύ – ένα από τα δυο)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
Λίνα Ρόκου, popaganda.gr, 20.12.2016

«Παλαιστές» του Δημήτρη Καρακίτσου
Προδημοσίευση από το βιβλίο του Δημήτρη Καρακίτσου Παλαιστές που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Ποταμός.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
diastixo.gr, 10.12.2016