Νεότερη Ελλάδα: Από τον πόλεμο της ανεξαρτησίας μέχρι τις μέρες μας

Από τις εκδόσεις “Πεδίο” κυκλοφορεί το βιβλίο του Thomas Gallant “Νεότερη Ελλάδα: Από τον πόλεμο της ανεξαρτησίας μέχρι τις μέρες μας”.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια συνοπτική και ολοκληρωμένη ιστορία της Ελλάδας από το 1821 έως σήμερα με όλα τα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το νεότερο ελληνικό κράτος. Υπογράφει ο καθηγητής Thomas W. Gallant, σπουδαίος ιστορικός και γνωστός φιλέλληνας, ο οποίος ασχολείται εδώ και χρόνια με τη μελέτη της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

neoteriΤο βιβλίο αυτό, προϊόν πολύχρονης έρευνας, αποτελεί μια συναρπαστική καταγραφή της ιστορίας της Ελλάδας από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Για να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των ιστορικών γεγονότων, ο συγγραφέας παραθέτει σημαντικές πρωτογενείς πηγές (μαρτυρίες, ντοκουμέντα, λογοτεχνικές περιγραφές) και σκιαγραφεί τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα σε κάθε περίοδο. Ιδιαίτερα αξιόλογες είναι οι αναλύσεις του για την ελληνική διασπορά και τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ κορυφαία είναι η διερεύνησή του για τη δημιουργία και την έννοια της ελληνικής εθνικής ταυτότητας και για τον ρόλο που διαδραμάτισε στις μετέπειτα εξελίξεις.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και ευκολοδιάβαστη αφήγηση, που μας βοηθά να κατανοήσουμε την πολυσύνθετη ιστορία του ελληνικού έθνους καθώς και τη θέση της χώρας μας στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)