"Μια για πάντα": Αστυνομικό μυθιστόρημα που κόβει την ανάσα

Από τις εκδόσεις “Μεταίχμιο” κυκλοφορεί το αστυνομικο μυθιστόρημα του Andreas Pfluger “Μια για πάντα”, σε μετάφραση Βασίλη Τσαλή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πριν από πέντε χρόνια έχασε την όρασή της.

Νόμιζε ότι ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής της.

Έκανε λάθος.

Η χειρότερη μέρα της ζωής της είναι σήμερα.

Όλα ξεκινούν στη Βαρκελώνη…  Κατά τη διάρκεια μιας παράδοσης λύτρων, οι πράκτορες της πλέον μυστικής επίλεκτης ομάδας της γερμανικής Αστυνομίας η Τζένι Άαρον και ο Νίκο Κβιστ εμπλέκονται σε μια φονική ανταλλαγή πυροβολισμών. Η Τζένι αφήνει τον συνάδελφο και αγαπημένο της Νίκο βαριά τραυματισμένο και εγκαταλείπει τη σκηνή του εγκλήματος, έχοντας και η ίδια πληγωθεί από σφαίρα.

Πέντε χρόνια μετά…

Η τυφλή πρώην πράκτορας Τζένι Άαρον ταξιδεύει στο Βερολίνο γιατί οι παλιοί της συνάδελφοι χρειάζονται τη βοήθειά της. Ο Ράινχολντ Μπένις, που εκτίει ισόβια κάθειρξη για μια σειρά από φόνους, στη φυλάκιση του οποίου είχε συμβάλει η Άαρον πολύ καιρό πριν, δολοφόνησε μια ψυχολόγο στη φυλακή. Η Τζένι αποφασίζει να αναλάβει την υπόθεση και να αντιμετωπίσει το παρελθόν της. Ο Μπένις όμως είναι μόνο η αρχή. Όταν, λίγο αργότερα, μια ολόκληρη τάξη μαθητών πέφτει θύμα απαγωγής στο Βερολίνο, η γυναίκα συνειδητοποιεί ότι η ζωή της ως τώρα δεν ήταν παρά προετοιμασία για τις επόμενες τριάντα έξι ώρες. Και πρέπει να δώσει μάχη γι’ αυτήν – όπως ποτέ πριν.

Έγραψαν για το βιβλίο:

Καλύτερο και από Τζέιμς Μποντ… Έχω πραγματικά πολύ καιρό να διαβάσω βιβλίο με τόση προσήλωση και ένταση.
Die Zeit

Η συγγραφική του μαεστρία είναι αξεπέραστη. Ο Andreas Pflüger βρίσκει στόχο με μια αναπάντεχη ηρωίδα, μια τυφλή πράκτορα, και καταφέρνει να μας προσφέρει μια ανεπανάληπτη αναγνωστική απόλαυση.
Frankfurter Allgemeine Zeitung

Αγωνιώδες, με κινηματογραφική δράση που κόβει την ανάσα και με μια αναπάντεχη λύση…
WDR