"Η κραυγή της κουκουβάγιας" της Patricia Highsmith

Από τις εκδόσεις “Άγρα” κυκλοφορεί το βιβλίο της Patricia Highsmith “Η κραυγή της κουκουβάγιας”, σε μετάφραση Ανδρέα Αποστολίδη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Ρόμπερτ Φόρεστερ δεν έμοιαζε άνθρωπος που θα κινούσε υποψίες. Η πρώην γυναίκα του είχε πει στην αστυνομία ότι ήταν αλλοπρόσαλλος, ότι είχε βίαιες τάσεις και μάλιστα ότι την είχε πυροβολήσει. Ίσως να ήταν ψυχοπαθής δολοφόνος.

«Η κλασική εφιαλτική κατάσταση, το να κατηγορείσαι για ένα έγκλημα που δεν διέπραξες, χωρίς να μπορείς όμως να αποδείξεις την αθωότητά σου, αυτή είναι η υπόθεση της Κραυγής της κουκουβάγιας… Είναι Κάφκα με εκδίκηση… τυραννικό».
– Spectator

«Πιστεύω ότι τα τελευταία είκοσι χρόνια βγήκαν πέντε ή έξι πολύ καλά μυθιστορήματα από τα οποία δικαιούμαστε να έχουμε προσδοκίες. Δύο από αυτά είναι Η κραυγή της κουκουβάγιας της Πατρίσια Χάισμιθ και η Λολίτα του Ναμπόκοφ».
– BRIGID BROPHY, New York Times Book Review, 1967

«Το να αποκαλέσουμε την Πατρίσια Χάισμιθ συγγραφέα ιστοριών θρίλλερ ίσως να είναι σωστό, αλλά όχι ολότελα : τα βιβλία της διαθέτουν χαρακτηριστικό ύφος, ψυχολογικό βάθος, υπνωτιστική αφήγηση».
– GEOFFREY SMITH, Sunday Times

«Σπάνιο ταλέντο, εξαιρετική πεζογράφος… Τα βιβλία της είναι γραμμένα σε κομψή και διαυγή πρόζα».
– JOHN MORTIMER

«Η Πατρίσια Χάισμιθ διαθέτει μοναδικό ταλέντο για το μοχθηρό και δυσοίωνο, και αυτό αποκαλύπτεται με τον αποτελεσματικότερο τρόπο στην Κραυγή της κουκουβάγιας, ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματά της». – ROBERT NYE, Guardian