O "μυστηριώδης" Arne Dahl απόψε στο Public Συντάγματος

Arne Dahl δεν υπάρχει. Το ψευδώνυμο αυτό ανήκει στον σουηδό Γιαν Άρναλντ, ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει μυστική την ταυτότητά του για αρκετά χρόνια, αλλά στο έκτο βιβλίο της αστυνομικής σειράς του, στην οποία πρωταγωνιστεί η Ομάδα Άλφα, το πρόσωπό του αποκαλύφθηκε. Ο συγγραφέας έρχεται απόψε στο Public Café  (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα) με αφορμή το μήνα αστυνομικής λογοτεχνίας αλλά και το νέο του μυθιστόρημα «Μουσικές καρέκλες» (εκδόσεις “Μεταίχμιο”, μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης).

Μαζί του θα μιλήσουν ο συγγραφέας-σκηνοθέτης Ανδρέας Αποστολίδης και ο μεταφραστής των βιβλίων του, Γρηγόρης Κονδύλης. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης θα είναι το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών και η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ).

Στις 21:00.

Λίγα λόγια για τις ‘Μουσικές καρέκλες”:

Στη διάρκεια μόλις λίγων ημερών τρεις ανησυχητικοί θάνατοι λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικά σημεία της Ευρώπης. Ένας πλαστικός χειρουργός που είχε την εποπτεία σε ένα μυστικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του στο Βέλγιο – δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για δολοφονία ή αυτοκτονία. Ένας αλβανός έμπορος όπλων δέχεται πυροβολισμούς και σκοτώνεται σε ένα μπαρ στη Στοκχόλμη. Λίγο αργότερα το πτώμα ενός τσέχου ευρωβουλευτή ανακαλύπτεται σε ένα νησί-φυλακή κοντά στηνΤοσκάνη, τον έχουν μαχαιρώσει έως θανάτου.

Παρόλο που δεν υπάρχει καμιά προφανής σύνδεση μεταξύ αυτών των τριών θανάτων, ο Πολ Γελμ και οι συνάδελφοί του στην Opcop  υποψιάζονται πως τα τρία περιστατικά έχουν σχέση μεταξύ τους.

Η ομάδα Opcop αν και αποσυντονισμένη λόγω της δολοφονίας δύο μελών της αναλαμβάνει να κυνηγήσει τους δολοφόνους.

Τα ίχνη οδηγούν στο διαβόητο νησί-φυλακή.