Αφιέρωμα στον J.M. Machado de Assis στο πατάρι του Gutenberg

Μεσημέρι Σαββάτου με αφιέρωμα στον J.M. Machado de Assis στο παζάρι του Gutenberg αύριο Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Για τα βιβλία του «Ρεαλιστική Τριλογία» και «Έλενα» θα μιλήσουν η Μαρία Παπαδήμα και ο Νίκος Πρατσίνης.

Βιβλιοπωλείο Gutenberg

Διδότου 37, Αθήνα.

Λίγα λόγια για την “Ρεαλιστική Τριλογία”

Ένας μετά θάνατον αφηγητής, ένας εκκεντρικός φιλόσοφος με τον συνονόματο σκύλο του, ένας παραλίγο κληρικός που εξιστορεί το μοιραίο πάθος του και μια πλειάδα γοητευτικών γυναικών, με κορωνίδα την αινιγματική Καπιτού, πρωταγωνιστούν στην τριλογία που υπογράφει ο επιφανέστερος Βραζιλιάνος συγγραφέας όλων των εποχών.

Λίγα λόγια για την “Έλενα”

Η διαθήκη του συμβούλου Βάλε κρύβει μια συνταρακτική έκπληξη που θα αναστατώσει τη ζωή της οικογένειάς του. Ποια είναι η Ελένα; Ποιο είναι το μυστικό της και σε ποια περιπέτεια θα εμπλακούν τα πρόσωπα; Πόσο οι κοινωνικές συμβάσεις καθορίζουν τη μοίρα τους;
Ένα από τα κορυφαία βιβλία του Machado de Assis, του θεμελιωτή του αστικού μυθιστορήματος της Βραζιλίας. Ένα αισθηματικό δράμα που απηχεί το πέρασμα της χώρας από την αποικιακή στη σύγχρονη εποχή της. Εντυπωσιάζει χάρη στην απολαυστική πλοκή του, αλλά και την αναπάντεχη, ακόμα και στις πιο ρομαντικές στιγμές, λεπτή ειρωνεία του, καθώς και τη διεισδυτική ματιά του στις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες του τέλους του 19ου αιώνα.