"Ο μύθος της Αράχνης": Εκδήλωση για παιδιά στον Πολυχώρο "Μεταίχμιο"

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το ιστολόγιο Κάθε μέρα Γονείς – Everyday Parents προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους
σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ το Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018, στις 11 το πρωί, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου – Antonis Papatheodoulou θα αφηγηθεί τον μύθο της Αράχνης, της μικρής υφάντρας, που τα ’βαλε με την ίδια τη θεά Αθηνά και τιμωρήθηκε για την ασέβειά της, ενώ η blogger Μαρία Λιόντου (Mary Liodou) θα ζωντανέψει την ιστορία και θα μας δείξει πώς να κατασκευάσουμε τη δική μας αράχνη.
Προσοχή στον ιστό της!

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης του ιστολογίου Κάθε μέρα γονείς «Διαβάζουμε στα Εξάρχεια» και εντάσσεται στην ετήσια καμπάνια ΔΙΑΒΑΖΩ ΔΥΝΑΤΑ του online περιοδικού για το παιδικό βιβλίο Κόκκινη Αλεπού

Για παιδιά από 4 ετών

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Οι θεοί έχουν τη δύναμη της μεταμόρφωσης. Παίρνουν διάφορες μορφές και μπλέκονται στις ιστορίες των θνητών. Κι οι περιπέτειές τους μεταμορφώνονται σε μύθους. Κι οι μύθοι ταξιδεύουν μέσα από αφηγήσεις και βιβλία και μεταμορφώνονται σε αλήθειες. Όπως ο μύθος της Αράχνης, της μικρής υφάντρας, που τα ‘βαλε με την ίδια τη θεά Αθηνά και τιμωρήθηκε για την ασέβειά της…

Με τη σειρά Μυθολογικά Παραμύθια επιχειρείται μια καινούρια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων. Που δεν είναι παλιές χιλιοειπωμένες ιστορίες ξεχασμένων θεών, αλλά συναρπαστικά παραμύθια δράσης, μέσα από τα οποία ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές ανθρώπινες περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει κι ακόμη σημαδεύουν την ψυχή του ανθρώπου.

Περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες.