Ο Λεονάρντο Παδούρα με τη «Διαφάνεια του χρόνου» στο Public

Tα Public και οι εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Λεονάρντο Παδούρα, «Η διαφάνεια του χρόνου» (μετάφραση: Κώστας Αθανασίου), την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, στις 21.00, στο Public Café Συντάγματος.

Με τον Λεονάρδο Παδούρα θα συνομιλήσει η Μικέλα Χαρτουλάρη, δημοσιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας. Θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Μάριο Κόντε, καθώς πλησιάζει όλο και πιο πολύ τα εξήντα του χρόνια, αναζητεί τρόπους να ξεπεράσει την προσωπική κρίση που αντιμετωπίζει αλλά, συγχρόνως, ανησυχεί όλο και περισσότερο για την κατάσταση της χώρας του. Και τότε παρουσιάζεται μια απρόσμενη δουλειά: ένας παλιός συμμαθητής του, ο Μπόμπι, ζητάει τη βοήθειά του και του αναθέτει να ξαναβρεί το άγαλμα μιας Μαύρης Παρθένου που του έχουν κλέψει. Ο Κόντε ανακαλύπτει ότι το συγκεκριμένο άγαλμα μπορεί τελικά να είναι ακόμα πιο πολύτιμο απ’ ό,τι του έχουν πει. Με την έρευνά του θα οδηγηθεί στο μακρινό παρελθόν, θα μάθει ακόμα και για τον άνθρωπο που – προσπαθώντας να ξεφύγει απ’ τον Ισπανικό Εμφύλιο– ταξίδεψε ως λαθρεπιβάτης μέχρι την Κούβα, φέρνοντας την Μαύρη Παρθένο από τα Καταλανικά Πυρηναία. Ο Κόντε σιγά σιγά καταδύεται στον υπόκοσμο μιας σκοτεινής Αβάνας που καταρρέει, πέφτει πάνω σε ύποπτους και πτώματα ενώ, την ίδια στιγμή, έρχεται σε επαφή με το απίστευτο κύκλωμα των εμπόρων και των συλλεκτών έργων τέχνης. Στο νέο εκπληκτικό του μυθιστόρημα ο Λεονάρδο Παδούρα αφηγείται μια επική ιστορία που ξεκινάει από τις Σταυροφορίες και φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

Έγραψαν/είπαν για το βιβλίο:

«Είναι ο σπουδαιότερος συγγραφέας της σημερινής Κούβας. Με σταθερά βήματα οδεύει προς το λογοτεχνικό πάνθεο όπου βρίσκονται ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και ο Μάριο Βάργκας Λιόσα. Και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει».

The Washington Post

«Με κάθε του βιβλίο επιβεβαιώνει ότι πλέον είναι ο καλύτερος αφηγητής αστυνομικών ιστοριών στην ισπανική γλώσσα, ένας άξιος διάδοχος του Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν».

The Times

«O Λεονάρδο Παδούρα είναι ο Ντάσιελ Χάμετ της Αβάνας».

The Guardian