Στον "Άγγλο Ασθενή" του Μάικλ Οντάατζε το Χρυσό Man Booker

Το Χρυσό Βραβείο Man Booker κατέκτησε το βιβλίο Ο Άγγλος ασθενής του Μάικλ Οντάατζε, στην ειδική τελετή που διοργανώθηκε στο Λονδίνο την Κυριακή.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό βραβείο, το οποίο απονεμήθηκε με αφορμή τα 50 χρόνια του βρετανικού λογοτεχνικού βραβείου Man Booker, και στο πλαίσιο του οποίου αναμετρήθηκαν τα συνολικά 51 βιβλία που το έχουν κατακτήσει από συστάσεώς του, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο από αυτά είναι το καλύτερο. Τα πέντε μέλη της κριτικής επιτροπής ανέλαβαν το καθένα από μία δεκαετία, επιλέγοντας το καλύτερο βιβλίο της κάθε δεκαετίας, και στη συνέχεια τα πέντε βιβλία που προέκυψαν τέθηκαν σε ψηφοφορία από το κοινό, που επέλεξε το κλασικό πια μυθιστόρημα που κέρδισε το Booker το 1992.

«Νιώθω τιμή, αλλά και μεγάλη έκπληξη, που λαμβάνω αυτό το βραβείο για τον Άγγλο ασθενή, καθώς συναγωνιζόμουν κάποιους εξαιρετικούς υποψηφίους», δήλωσε ο Οντάατζε. «Νιώθω λες και αυτό το βιβλίο γράφτηκε πολύ, πολύ καιρό πριν! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με έχουν στηρίξει και έχουν εμπλακεί στο έργο μου στο πέρασμα των χρόνων», πρόσθεσε.

Ο Άγγλος ασθενής κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, σε μετάφραση Γιούρι Κοβαλένκο.

Πηγή: www.diastixo.gr