"H σκιά" του Βαγγέλη Γιαννίση - "Αν τη δεις είναι πολύ αργά"...

Από τις εκδόσεις “Διόπτρα” κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Βαγγέλη Γιαννίση “Η σκιά”.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Στο δάσος αυτό», της έλεγε ο παππούς της, «κυκλοφορούσε ένα ντράουγκρ, ένας νεκρός που είχε επιστρέψει στη ζωή». Η λέξη αντήχησε απειλητικά μέσα στο κεφάλι της. Ντράουγκρ.

Λίγο έξω από το Έρεμπρο ανακαλύπτεται το πτώμα ενός αγνώστου. Όποιος κι αν ήταν ο δράστης, φρόντισε να δημιουργήσει μια μακάβρια σκηνή και να εξαφανίσει κάθε στοιχείο που θα επέτρεπε την αναγνώριση του θύματος.
Ο επιθεωρητής Άντερς Οικονομίδης θα ακούσει έντρομος τον Γιούσι Αλεξάντερσον, τον επικεφαλής της Σήμανσης, να του λέει: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ασέβεια σε νεκρό. Όποιος και να το έκανε έχει τον διάβολο μέσα του. Και, παρόλο που δεν είμαι δεισιδαίμων, Άντερς, από χτες το βράδυ έχω την αίσθηση ότι αυτό το κακό κόλλησε πάνω μας και μας ακολουθεί παντού».

Μια σκιά θα αρχίσει να στοιχειώνει τον επιθεωρητή και την ομάδα του, την ώρα που νέες δολοφονίες συνταράσσουν την ειδυλλιακή σουηδική πόλη.
Σατανιστικά εγκλήματα και αρχαίες παγανιστικές δοξασίες θα οδηγήσουν τον Άντερς σε έναν υπόγειο κόσμο όπου τα σύνορα μεταξύ πραγματικότητας και μεταφυσικού θα γίνουν δυσδιάκριτα.

Έγραψαν/είπαν για το βιβλίο:

Μια αιματοβαμμένη ιστορία με μεταφυσικό χαρακτήρα που θα ταράξει την καθημερινότητα μας και θα μας κάνει να ρίξουμε μια δεύτερη ματιά έξω από το παράθυρο μας. Αλήθεια πόσο φοβάστε τις σκιές;
Γεωργία Χατζηχρήστου, booktales

Γνωρίζοντας πόσο φανατικά αγαπούν οι αναγνώστες τόσο τον ήρωά του, όσο και το περιβάλλον που έχει δημιουργήσει γύρω από αυτόν, ο συγγραφέας αποφασίζει να τους εκφράσει την ευγνωμοσύνη του γράφοντας το καλύτερο βιβλίο του μέχρι σήμερα το πιο ολοκληρωμένο, το πιο σκοτεινό, το πιο μακάβριο, το πιο πολύπλοκο, το πιο «σκανδιναβικό».
Χρύσα Βασιλείου, bookcity

Η τοπική μέταλ σκηνή, ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», οι αρχαίοι θεοί και πλήθος ατυχών γεγονότων περιπλέκονται σε ένα μυθιστόρημα που ο επόμενος νεκρός μπορεί να είσαι εσύ.
Άρης Καρεμφύλλης, ipareamas

Διάβασα το βιβλίο πάλι απνευστί και πραγματικά για ακόμη μια φορά η γραφή του Γιαννίση κατάφερε να με κερδίσει και να με κάνει να αγωνιώ μέχρι την τελευταία σελίδα.
Αγγελική Μποζίκη, ogdoo.gr

Η γραφή του κατορθώνει να πυροδοτήσει την αγωνία του αναγνώστη, ακόμα και στις πλέον αδιάφορες σκηνές, ενώ οι κοφτές φράσεις του δημιουργούν ένταση.
Καλλιόπη Κρητικού, Huffington Post