Comicdom Con Athens: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ Κόμιξ ξεκίνησε!

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, το Comicdom Con Athens ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 9 του μηνός.

Την τριήμερη γιορτή των comics, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, συνδιοργανώνουν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Comicdom Press, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

Οι κύριοι χώροι που φιλοξενούν το Comicdom Con Athens είναι το κεντρικό κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22) και το κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (Σίνα 31), τα οποία απέχουν μόλις 170 μέτρα μεταξύ τους (δείτε στο χάρτη).

Η φετινή διεθνής έκθεση του Φεστιβάλ, είναι αφιερωμένη στη ετήσια ανθολογία κόμικς The Best American Comics 2016, με έργα καταξιωμένων, αλλά και ανερχόμενων Βορειοαμερικανών καλλιτεχνών.

Η έκθεση History Repeating(?) του 12ου Φεστιβάλ θέτει το δημοφιλές ερώτημα κατά πόσο επαναλαμβάνονται τα μοτίβα του παρελθόντος, ενώ στην επίσης επίκαιρη έκθεση The Art Of The Video Games, δεκαέξι Έλληνες δημιουργοί κόμικς δίνουν τις δικές τους εικονογραφήσεις εμπνευσμένες από τα αγαπημένα τους βιντεοπαιχνίδια.

Στον διαγωνισμό Comicdom Cosplay, ήρωες από όλο το φάσμα της ποπ κουλτούρας ζωντανεύουν επί σκηνής, και ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EuroCosplay, στο MCM EXPO του Λονδίνου.

Για σήμερα, πρώτη ημερα των εκδηλώσεων, ο προσκεκλημένος του 12ου Comicdom Con Athens Βέλγος δημιουργός κόμικς Μπενουά Σοκάλ (Benoit Sokal), δημιουργός του δημοφιλούς videogame Syberia, συζητά με θέμα « Από τα κόμικς στα βιντεοπαιχνίδια».

To πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2017 εδώ.

Ένα ελάχιστο δείγμα δουλειάς από τους δημιουργούς:

 

malk_image salamaliki_image tsiamantas_image tsaousis_image1 lagouvardos_1 fragiadakis_image