Το έργο του Κ.Ρόκου «Με το χαμόγελο στο μάτι» έως τον Ιούλιο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το έργο του γλύπτη Κυριάκου Ρόκου «Με το χαμόγελο στο μάτι» θα εκτίθεται στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου έως τον Ιούλιο του 2017, στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης «Γλυπτικός Λόγος», η οποία πραγματοποιείται με επιτυχία από το καλοκαίρι του 2016 σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι κάθε δίμηνο παρουσιάζεται ένα αντιπροσωπευτικό έργο σύγχρονου Έλληνα γλύπτη.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Μουσείου, η γλυπτική έκφραση δεν έχει εξαντληθεί στην αφήγηση της αρχαίας γλυπτικής αλλά παραμένει για τη χώρα μας ένας ουσιαστικός και οικείος τρόπος αναζήτησης του πνευματικά ουσιώδους. Ο γλυπτικός λόγος είναι παρηγορητικά παρών και οι Έλληνες τον περιβάλλουν διαχρονικά με αγάπη. Η γλυπτική συμπυκνώνει στην ύλη όχι μόνο το λόγο, αλλά και το υπερβατικό της ελληνικής σκέψης, στοχεύοντας στην οπτική αντιληπτικότητα των ιδεών, των αξιών και των συναισθημάτων.

«Στην ουσία ψάχνεις την αλήθεια στη ζωή. Κι αυτή πηγάζει από μια καρδιά κι ύστερα ξεχύνεται από τα μέσα προς τα έξω. Το περίεργο είναι πως ποτέ δεν ξέρεις αν εσύ σκαλίζεις την πέτρα ή εκείνη σκαλίζει την ψυχή σου». Κυριάκος Ρόκος

Είσοδος Ελεύθερη.