Η επίσημη ανακοίνωση της Β. Παναγοπούλου για το τέλος της παράστασης «Πετάει πετάει»

Αυλαία έριξε η παράσταση «Πετάει Πετάει» μετά το επεισόδιο Παπαγιάννη-Παυλίδου στο θέατρο Χυτήριο.

Την Δευτέρα δόθηκε στη δημοσιότητα η επίσημη ανακοίνωση από την καλλιτεχνική διευθύντρια Βάσια Παναγοπούλου. Στην οποία τονίζει ότι η άρνηση του Σωτήρη Καλυβάτση να αντικαταστήσει τον Μάνο Παπαγιάννη ήταν αυτή που οδήγησε την παραγωγή να λάβει την απόφαση να κλείσει εκτάκτως ο κύκλος των παραστάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ, με αίσθημα ευθύνης, σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην παράσταση ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ, κατέβαλε κάθε προσπάθεια και έλαβε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις, όπως αποτυπώθηκαν και στο από 17-1-2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, προκειμένου να συνεχιστεί η παράσταση ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ, προς όφελος όλων των απασχολουμένων ηθοποιών, τεχνικών και των λοιπών εργαζομένων.

Η αντικατάσταση όμως του πρωταγωνιστικού ρόλου, που ερμήνευε ο κ. Μάνος Παπαγιάννης από ηθοποιό εκτός του θιάσου, κατέστη αδύνατη, εφόσον, σύμφωνα με το σκηνοθέτη της παράστασης, κ. Γιώργο Βάλαρη, απαιτούνται περί τους δύο μήνες πρόβες, ενώ απομένει χρόνος λιγότερος από το ήμισυ της χειμερινής θεατρικής σεζόν.

Η μείωση του χρόνου των προβών αποκλείστηκε ασυζητητί, τόσο από το σκηνοθέτη της παράστασης, όσο και από τη διοίκηση του Θεάτρου ΧΥΤΗΡΙΟ, εφόσον οι σύντομες πρόβες δεν θα εξασφάλιζαν το προσδοκώμενο άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα από εμάς για το κοινό, που μας τιμά με την παρουσία του σε όλες τις παραστάσεις του Θεάτρου μας.
Αναζητήθηκε εναλλακτική λύση ασφαλούς μειώσεως του χρόνου των προβών, με την ανάθεση αυτού του πρωταγωνιστικού ρόλου στον κ. Καλυβάτση, που ως ρόλο τον γνωρίζει, λόγω της συμμετοχής του στην παράσταση.

Η πρόταση όμως αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τον κ. Καλυβάτση.

Το Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ, κάτω από τις παρούσες συνθήκες και περιστάσεις, αναπόφευκτα οδηγήθηκε στην απόφαση της οριστικής παύσης των παραστάσεων ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ, όπως ήδη έχουν ενημερωθεί και συναινέσει όλοι οι συντελεστές της παράστασης.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία και επιβεβλημένη, παρά το κόστος που συνεπάγεται, αφενός στο κύρος του Θεάτρου μας, ως σημαντικού πολιτιστικού φορέα, και αφετέρου στην απώλεια των προσδοκωμένων του εσόδων από τη λήξη των παραστάσεων, άκρως απαραίτητων για τη λειτουργία του.

Για το Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ

ΒΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ».