Παράταση για το συγκλονιστικό θρίλερ "Misery" με τη Ρένη Πιττακή, στο θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης

Ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του αμερικανού μετρ του τρόμου Στίβεν Κινγκ, το συγκλονιστικό θρίλερ Misery έρχεται αυτόν τον χειμώνα στην σκηνή του Ιλίσια Βολανάκης σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά με πρωταγωνιστές την Ρένη Πιττακή και τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο.

Το βιβλίο μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη το 1990 από τον Ρόμπ Ραϊνερ με τους: Τζέιμς Κάαν και Κάθι Μπέιτς. Η τελευταία για τον ρόλο της Άννυ Γουίλκς βραβεύτηκε με το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου.

Το σενάριο είναι του William Goldman ο οποίος βασίστηκε στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Στίβεν Κίνγκ ενώ πρόκειται για μια ολοκαίνουργια διασκευή του η οποία παίχτηκε για πρώτη φορά στο Broadway, το 2016, με πρωταγωνιστές τους Bruce Willis και Lauren Metcalf.

Το έργο, μια σπουδή για την ανθρωποφαγική σχέση αναγνώστη με συγγραφέα, ανήκει πλέον στην σφαίρα του κλασικού είτε μιλάμε για βιβλία, είτε για σινεμά είτε για θεατρική διασκευή.

Για την παράσταση έγραψαν :

“ Ο Τάκης Τζαμαργιάς μας υπενθυμίζει ότι βρισκόμαστε σε θέατρο και παρακολουθούμε ένα σκηνικό παιχνίδι, που στόχο έχει να φωτίσει τη διφορούμενη φύση της τρέλας… Στη σκηνή του Ιλίσια-Βολανάκης στήνεται ένας δραματουργικός ωρολογιακός μηχανισμός ακριβείας και οι δύο πρωταγωνιστές τον πυροδοτούν σε κάθε σκηνή με δια­φορετικό τρόπο.”

Mαρία Κρύου , Αθηνόραμα ★★★★

“Το συμπέρασμα. Η παράσταση, αν και μακράς διαρκείας και με τρία μόνο -βασικά δύο- πρόσωπα επί σκηνής, με καθήλωσε. Πρέπει να τη δείτε. Θα με θυμηθείτε”

  – Γιώργος Σαρηγιάννης,totetartokoudouni.blogspot.com

“Είναι τόσο ωραίο όταν βλέπεις γεμάτες αίθουσες, κοινό που περιμένει με ανυπομονησία να ξεκινήσει η παράσταση και ακόμη πιο ενδιαφέρον όταν οι παρέες συζητούν παθιασμένα έξω από το θέατρο, γι’ αυτό που είδαν, ό,τι τους άγγιξε. Τέτοιο ήταν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο γεμάτο θέατρο «Ιλίσια- Βολανάκης», ανάμεσά τους και πολλοί φοιτητές που με τον δικό τους τρόπο έδειχναν πόσο απολάμβαναν τη Ρένη Πιττακή ως Ανι Γουίλκς, μια γυναίκα έξω από τα όρια, και τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο στο «Misery»· τη θεατρική μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος.” 

Γιώτα Συκκά , ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

“Γιατί να το δω:

  1. Για το εξαιρετικό δίδυμο των πρωταγωνιστών.
  2. Για την ψυχαναλυτική ματιά της σκηνοθεσίας.
  3. Για την, γενικά προσεγμένη,  σκηνική απόδοση.”

Στέλλα Χαραμή, tospirto.net

 “ Αν σας αρέσει το καλό θέατρο, προορισμός είναι οπωσδήποτε η παράσταση « Misery», στο «Ιλίσια Βολανάκης». Αν, δε, σας αρέσουν και τα θρίλερ, μην το σκεφτείτε δεύτερη φορά.

– ‘Oλγα Σελλά,  art play.gr

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ 

Ρένη Πιττακή , Λάζαρος Γεωργακόπουλος , Δημήτρης Καραμπέτσης
Σκηνοθεσία – Δραματολογική Επεξεργασία : Τάκης Τζαμαργιάς

 

 

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη: 20.00

Πέμπτη :20.00

Παρασκευή : 21.15

Σάββατο : 21.15

Κυριακή :20.00

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΛΟΓΩ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Διάρκεια παράστασης: 140΄

Τιμές εισιτηρίων : 12, 14,16,18,19 €. Ισχύουν ειδικές τιμές.

Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη ισχύει ενιαίο εισιτήριο λαϊκής απογευματινής 12€

Εισιτήρια: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-ilisia-volanakis/misery/

και στο ταμείο θεάτρου :210 7223010  τηλεφωνικές κρατήσεις ( καθημερινά 10.00 -22.00)

Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης: Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια