Ο θρύλος του γαλλικού σινεμά Αλέν Ντελόν αποσύρεται

Ο διάσημος ηθοποιός Αλέν Ντελόν αποφάσισε να τερματίσει καριέρα του με μια ταινία και ένα θεατρικό έργο, που θα είναι τα “τελευταία” του, όπως δήλωσε σήμερα στο AFP.

Με την ευκαιρία της τελετής προς τιμήν του στο Διεθνές Φεστιβάλ Αστυνομικών Ταινιών στη Λιέγη του Βελγίου, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να γυρίσει μια τελευταία ταινία.

“Έχω την ηλικία που έχω, έκανα την καριέρα που έκανα. Θα κλείσω τον κύκλο με μια υπέροχη ταινία και ένα υπέροχο θεατρικό έργο. Αυτό δεν σημαίνει αμέσως το τέλος μιας ζωής αλλά το τέλος μιας καριέρας. Οργανώνοντας αγώνες πυγμαχίας, είδα ανθρώπους που λυπούνταν που έδωσαν μια παραπάνω μάχη η οποία δεν χρειαζόταν. Εγώ δεν θα το κάνω αυτό”, τόνισε ο 81χρονος Ντελόν.

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα γίνουν τα γυρίσματα της ταινίας του σκηνοθέτη Πατρίς Λεκόντ, συγγραφέα του βιβλίου “Encyclopédie Delon” (2016).

“Εδώ και καιρό θέλαμε πολύ να γυρίσουμε μαζί μια ταινία για το σινεμά. Το σενάριο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Θα είναι μια πολύ ωραία ιστορία αγάπης. Ο τίτλος δεν έχει βρεθεί ακόμη αλλά το πρόσωπο που υποδύομαι θα είναι λίγο ο εαυτός μου στην καθημερινή ζωή: ένας άνδρας της ηλικίας μου, ιδιότροπος και ευέξαπτος που όμως πριν φύγει … ανακαλύπτει τον έρωτα. Είναι μια ταινία που βάζει τους τίτλους τέλους σε μια καριέρα”, διευκρίνισε ο ηθοποιός ο οποίος θα συμπρωταγωνιστεί για πρώτη φορά με την Ζιλιέτ Μπινός, “μια υπέροχη ηθοποιό”.
“Η ταινία θα προβληθεί το 2018. Όλα είναι δυνατά, ακόμη και το φεστιβάλ των Καννών. Για την τελευταία μου ταινία, θα ήθελα να επιστρέψω (στις Κάννες) και να πω αντίο”.