"Όλα τα πρωινά του κόσμου": Το Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου συνεχίζεται

Η ταινία “Όλα τα πρωινά του κόσμου” του Alain Corneau (1991) προβάλλεται απόψε στις 21:30 στη Γαλλική Σχολή Αθηνών, στο πλαίσιο του Θερινού φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου.

Η υπόθεση:

Στο τέλος της ζωής του ο Marin Marais, φημισμένος βιολιστής του Λουδοβίκου ΙΔ ́, θυμάται την εποχή της μαθητείας του δίπλα στον Monsieur de Sainte Colombe, μεγάλο δάσκαλο της βιόλα ντα γκάμπα. Αυστηρός και ασυμβίβαστος δάσκαλος, προσπάθησε μάταια να βρει την απόλυτη τελειότητα στην τέχνη του, μια τέχνη που κατέχει ο νεαρός μαθητής του.

Οι επόμενες προβολές:

04.07.2017, 21.30 ́

Μια γυναίκα στο παράθυρό της του Pierre Granier-Deferre (1976)

Το 1936 η Margot Santorini, γυναίκα του πρέσβη Santorini στην Αθήνα, ζει τις τελευταίες μέρες της ξένοιαστης ζωής, καθώς προετοιμάζεται το πραξικόπημα του συνταγματάρχη Μεταξά. Ένα βράδυ, καθώς ανοίγει το παράθυρό της, βλέπει έναν αντιστασιακό, έναν κομμουνιστή που τον καταδιώκουν οι φασίστες, και τον σώζει από την αστυνομία.
18.07.2017, 21.30 ́

Ο τυχοδιώκτης του Ρίο του Philippe de Broca (1964)

Ο δεκανέας AdrienDufourquet γίνεται μάρτυρας της απαγωγής της Agnès, της αρραβωνιαστικιάς του, κόρης ενός διάσημου εθνολόγου. Αρχίζει να την αναζητά και φτάνει μέχρι τη Βραζιλία, όπου θα αποκαλύψει ένα κύκλωμα που διακινεί παράνομα ινδικά αγαλματίδια.
04.09.2017, 21.30 ́

Ο δολοφόνος κατοικεί στο νούμερο 21 του Henri-Georges Clouzot (1942)

Ένας μυστηριώδης δολοφόνος διαπράττει κατά συρροή δολοφονίες και αφήνει πάνω στα πτώματα την κάρτα του που γράφει «Κος Durand». Ο επιθεωρητής Wens βρίσκει ένα στοιχείο που τον οδηγεί στη Μονμάρτρη, στην οικογενειακή πανσιόν LesMimosas. Μεταμφιέζεται σε ιερέα και πάει να μείνει στην πανσιόν.

Θερινό φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου:

Στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών
Διδότου 6, 106 80 Αθήνα

Χωρητικότητα: 300 θέσεις.
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.
Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

* Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.