"Ο Κύκλος" του Dave Eggers από σήμερα στους κινηματογράφους με τους: Τομ Χανκς και Έμα Γουάτσον

Κυκλοφορεί από σήμερα στους κινηματογράφους η ταινία “Ο Κύκλος” βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ντέιβ Έγκερς που έγινε παγκόσμιο bestseller.

Ο ΚΥΚΛΟΣ είναι ένα σύγχρονο καθηλωτικό θρίλερ, που διαδραματίζεται στο -όχι και τόσο-  μακρινό μέλλον, με πρωταγωνιστές την Emma Watson (“Harry Potter”),  τον Tom Hanks (“Sully”) και τον  John Boyega (“Star Wars: The Force Awakens”).

Όταν η Μέι προσλαμβάνεται στην μεγαλύτερη και πιο ισχυρή εταιρία Τεχνολογίας και Social Media στον κόσμο, θεωρεί ότι αυτή είναι η ευκαιρία της ζωής της. Καθώς ανέρχεται στην ιεραρχία, ενθαρρύνεται από τον Ιδρυτή της εταιρίας Ίμον να συμμετέχει σε ένα επαναστατικό πείραμα που ξεπερνάει τα όρια της ιδιωτικότητας, της ηθικής και τελικά κάθε προσωπικής ελευθερίας. Η συμμετοχή της στο πείραμα και κάθε απόφαση που λαμβάνει επηρεάζει το μέλλον και τις ζωές των φίλων της, της οικογένειάς της αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

 Με τους: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega. Σκηνοθεσία: James Ponsoldt. Σενάριο: James Ponsoldt, Dave Eggers.

Χώρα: ΗΠΑ, ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Το βιβλίο “Ο Κύκλος” του Ντέιβ Έγκερς κυκλοφορεί  στα ελληνικά από τις εκδόσεις “Κέδρος” σε μετάφραση: Ιλάειρα Διονυσοπούλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Υπάρχει ιδιωτική ζωή στην εποχή των social media;

Η Μέι Χόλαντ προσλαμβάνεται στον Κύκλο, την ισχυρότερη διαδικτυακή εταιρία παγκοσμίως. Φιλόδοξη μα και ιδεαλίστρια, νιώθει έτοιμη να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της ζωής της. Ο Κύκλος, με τις απέραντες εγκαταστάσεις του στην Καλιφόρνια, έχει κατορθώσει να ενοποιήσει τα προσωπικά μέιλ των χρηστών του, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις τραπεζικές συναλλαγές και τις αγορές σε ένα δικό του παγκόσμιο σύστημα που παρέχει μόνο μία διαδικτυακή ταυτότητα.

Η Μέι κατενθουσιάζεται με την υπερσύγχρονη εικόνα και τη ζωντάνια της εταιρίας και βουτά στον κόσμο της: ατελείωτα πάρτι, νυχτερινά κέντρα, συναυλίες με διάσημους μουσικούς, αθλητικά δρώμενα, ενυδρεία με σπάνια πλάσματα…

Η ζωή της πριν από τον Κύκλο αρχίζει να μοιάζει με μια μακρινή ανάμνηση. Όμως η γνωριμία της με έναν παράξενο συνάδελφο την αναστατώνει. Σύντομα αρχίζει να αναρωτιέται αν είναι μέρος μιας εικονικής πραγματικότητας.

Το παγκόσμιο μπεστ σέλερ του Ντέιβ Έγκερς, που θα εκδοθεί σε 22 γλώσσες. Ένα καταιγιστικό μυθιστόρημα αγωνίας που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη μνήμη, την ιδιωτικότητα, τις αλλαγές που επιφέρει η βιοτεχνολογική επανάσταση, την ποιότητα της σύγχρονης δημοκρατίας και τα όρια της ανθρώπινης γνώσης.

Ένα 1984 για τη γενιά του διαδικτύου.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Ο πιο εύστοχος σατιρικός σχολιασμός για την εποχή του διαδικτύου.» – GUARDIAN

«Εξαιρετική ιστορία, με μια ενδιαφέρουσα πρωταγωνίστρια, εύστροφα δομημένους δευτερεύοντες χαρακτήρες

και μια συναρπαστική, απρόβλεπτη πλοκή.» – NEW YORK TIMES MAGAZINE

«Καθηλωτικό έργο, τρομακτικά αληθοφανές.» – PUBLISHERS WEEKLY

«Καταπληκτικό. Θα εθιστείτε.» – DAILY MAIL

«Συναρπαστικό. Ένα μυθιστόρημα ιδεών… για τον κοινωνικό μετασχηματισμό και την αποδόμηση της ιδιωτικότητας, για την αυξανόμενη κυριαρχία των μεγάλων εταιριών πάνω στην ιδιωτική ζωή των πολιτών, και για τους τρόπους που αυτό θα επηρεάσει τον πυρήνα της Δυτικής δημοκρατίας.» – ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΑΤΓΟΥΝΤ, NEW YORK REVIEW OF BOOKS

[…]είναι μια ευχάριστη στην ανάγνωσή της, παρά το ζοφερό της θέμα, άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία, ένα «ιντερνετικό» page-turner, ένα θρίλερ που διαδραματίζεται πολύ μακριά και ταυτόχρονα πολύ κοντά σε όσα γνωρίζουμε, σε όσα θαυμαστά μάς περιβάλλουν. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος σε πολύ καλή μετάφραση της Ιλάειρας Διονυσοπούλου. Με κράτησε σε αγωνία, και το ενδιαφέρον μου αμείωτο, ως το τέλος.
Κική Τσιλιγγερίδου, amagi, 23/09/15