Ο Γιος του Μεγαλοπατούσα - The Son of Bigfoot, στους κινηματογράφους από τις 17/08

Ένα μαγικό ταξίδι… τεραστίων διαστάσεων, για όλη την οικογένεια, σε ένα υπέροχο animation που φέρει την υπογραφή του StudioCanal (Πάντινγκτον), ξεκινά στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 17 Αυγούστου!

Ο νεαρός Άνταμ ξεκινά ένα επικό, παράτολμο ταξίδι για να ξετυλίξει το μυστήριο πίσω από τον χαμένο για χρόνια πατέρα του, που δεν είναι άλλος από τον θρυλικό Μεγαλοπατούσα! Κρυμμένος βαθιά μέσα στο δάσος για πολύ καιρό ώστε να προστατέψει τον εαυτό του και την οικογένειά του από την HairCo, μία εταιρία-κολοσσό που θέλει να κάνει πειράματα χρησιμοποιώντας το μοναδικό του DNA, o Μεγαλοπατούσας θα πρέπει να επανασυνδεθεί με το γιο του και, μαζί, να προετοιμαστούν για τον επερχόμενο κίνδυνο.

 

 

O μύθος του Μεγαλοπατούσα

Σίγουρα όλοι μας, κάποια στιγμή, έχουμε ακούσει για τον αστικό μύθο του Μεγαλοπατούσα. Το μυστηριώδες αυτό πλάσμα είναι πανύψηλο και τριχωτό, κάτι ανάμεσα σε άνθρωπο και πίθηκο. Θεωρείται πως ζει απομονωμένος στις δασώδεις εκτάσεις της Βόρειας Αμερικής. Οι Ινδιάνοι, που γνώριζαν την ύπαρξη του πολύ πριν από τον υπόλοιπο κόσμο, τον είχαν ονομάσει «Σάσκουοτς». Για αυτούς, ο Μεγαλοπατούσας δεν είναι τέρας, αλλά ο προστάτης του δάσους.

Γιατί το όνομα «Μεγαλοπατούσας»; Κατά πάσα πιθανότητα, το όνομα συνδέεται με τις γιγάντιες πατημασιές που βρέθηκαν στην Καλιφόρνια και είχαν μήκος πάνω από 60 εκατοστά και πλάτος 20. Υπάρχουν, όμως, κι άλλες θεωρίες. Κάποιοι λένε πως προέρχεται από μία ασύγκριτα μεγαλόσωμη και παντοδύναμη αρκούδα Γκρίζλι που επίσης ονομαζόταν Μεγαλοπατούσας.

 

 

Υπάρχει μόνο ένας Μεγαλοπατούσας στη Βόρεια Αμερική, αλλά σχεδόν σε κάθε περιοχή του κόσμου, συναντάμε παρόμοια πλάσματα. Το πιο διάσημο είναι το Γέτι που ζει στα Ιμαλάια και μοιάζει με τον Μεγαλοπατούσα, απλά είναι μικρότερος σε μέγεθος κι έχει λευκή γούνα. Όπως και στην περίπτωση του Γέτι, δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη της ύπαρξης του Μεγαλοπατούσα.

Κι όμως, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να ψάχνουν για τον Μεγαλοπατούσα, παρότι γνωρίζουν ότι είναι σχεδόν αδύνατον να ευοδωθεί η έρευνά τους. Αυτό που μετράει για εκείνους, είναι η πίστη σε κάτι μαγικό. Άλλωστε, το να είναι άπιαστος, ίσως είναι μία από τις μυστηριώδεις ιδιότητες του… και δεν θα ήταν φανταστικό αν το δάσος είχε προστάτη;

 

Με τις φωνές των: Σπύρος Μπιμπίλας
Χρήστος Πλαΐνης
Αποστόλης Ψυχράμης
Πέτρος Δαμουλής
Κατερίνα Γκίργκις
Αυγερινός Σουλόπουλος
Θέμης Ψυχογιός
Βούλα Κώστα
Χάρης Βορκάς
Αλέξανδρος Πετρίδης