"Wonder Wheel": Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν, με την Κέιτ Ουίνσλετ!

Αγάπη και προδοσία, φιλοδοξία και κατάρρευση, γκρεμισμένα όνειρα και απελπισία συνθέτουν ένα φλογερό δράμα σε ένα φωτογραφικό σκηνικό στο θεματικό πάρκο του Κόνι Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Το σκηνικό αποτυπώνει ποιητικά ο αριστοτεχνικός Βιτόριο Στοράρο σε ακόμα μία εξαιρετικά μοναδική έμπνευση του Γούντι Άλεν με επίκεντρο τον γυναικείο πόνο. Η συγκλονιστική ερμηνεία της Κέιτ Ουίνσλετ απογειώνει τη δραματική ιστορία και χαρίζει στο έργο αστείρευτη θεατρικότητα.   

Στις 7 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους, από την ODEON

Δείτε το trailer:

 Λίγα λόγια για το έργο…

 Το «Wonder Wheel» αφηγείται τις ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων που διασταυρώνονται τη δεκαετία του ‘50 εν μέσω της φρενίτιδας και του χάους, στο εμβληματικό, θεματικό πάρκο του Κόνι Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη.  Η Τζίνι (Κέιτ Ουίνσλετ) είναι μία μελαγχολική, συναισθηματικά ασταθής, πρώην ηθοποιός, που πλέον εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο θαλασσινών. Ο Χάμπτι (Τζιμ Μπελούσι) είναι ο άξεστος χειριστής του Καρουζέλ του πάρκου και σύζυγος της Τζίνι. Ο Μίκι (Τζάστιν Τίμπερλεϊκ), είναι ένας όμορφος, νεαρός ναυαγοσώστης, που ονειρεύεται να γίνει θεατρικός συγγραφέας και ενσαρκώνει όλες τις χαμένες ελπίδες, και η Καρολίνα (Τζούνο Τεμπλ) είναι η αποξενωμένη κόρη του Χάμπτι, η οποία κρύβεται από τους γκάνγκστερ, στο σπίτι του πατέρα της.

Μία έμπνευση του Γούντι Άλεν, από την αειθαλή αγάπη του για τη Νέα Υόρκη & τη γυναικεία ψυχοσύνθεση

 Το σκηνικό

Ο Γούντι Άλεν είχε πάντα μία ξεχωριστή αγάπη για το Κόνι Άιλαντ. Είναι αξιομνημόνευτη, άλλωστε, η επιλογή του να τοποθετήσει το εφηβικό σπίτι του πρωταγωνιστή στον αριστουργηματικό Νευρικό Εραστή, κάτω από το θορυβώδες, εμβληματικό roller coaster της περιοχής, Cyclone. Ο ίδιος ο Άλεν, έχει πολλές υπέροχες αναμνήσεις από τις φορές που επισκέφτηκε το Κόνι Άιλαντ ως παιδί. «Οι ημέρες της δόξας του ήταν πολύ πριν γεννηθώ,» λέει ο ίδιος, «αλλά όταν πήγαινα παρέμενε συναρπαστικό. Πάντα με εντυπωσίαζε. Υπήρχαν τόσοι χαρούμενοι άνθρωποι εκεί, και τόσες πολλές αντικρουόμενες, πολύπλοκες δραστηριότητες που συνέβαιναν. Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτα ζωντανή και σκέφτηκα πως θα ήταν μία πρόκληση το να τοποθετήσω μία τόσο δραματική ιστορία μέσα της».

 Με έμπνευση το γυναικείο συναίσθημα

Όπως τόσες άλλες ταινίες του, το «Wonder Wheel» είναι μία ιστορία που περιλαμβάνει αγάπη και προδοσία. «Είτε διαβάζεις αρχαίο ελληνικό δράμα, Σταντάλ, Τολστόι ή Ντίκενς, οι σχέσεις αγάπης είναι πανταχού παρούσες, γιατί προξενούν σε πολλούς ανθρώπους τόση απελπισία και εσωτερικές συγκρούσεις. Οδηγούν σε πληθώρα πολύπλοκων, βαθιών, έντονων, μπερδεμένων και δραματικών συναισθημάτων και περιστάσεων. Συγκεκριμένα, πάντα με ελκύουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Μέσα στους αιώνες, οι άνδρες τείνουν να είναι λιγότερο εκφραστικοί με τον πόνο τους. Ο κώδικας των ανδρών είναι να μην δείχνουν ποτέ πόνο. Αντίθετα, οι γυναίκες ήταν ανέκαθεν ανοικτές με τα συναισθήματά τους. Έχω κάνει κυρίως κωμωδίες, άλλα όποτε στρέφομαι στο δράμα, είναι σχεδόν πάντα – όχι πάντα – για γυναίκες σε κρίσιμες περιστάσεις.»

 Η υπόθεση

Όταν πρωτογνωρίζουμε την Τζίνι, δουλεύει σε ένα εστιατόριο θαλασσινών, εγκλωβισμένη σε έναν γάμο χωρίς αγάπη, κουβαλώντας τα συντρίμμια ενός επώδυνου παρελθόντος. «Η Τζίνι είχε πολύ δύσκολη νεαρή ηλικία», λέει ο Άλεν. «Είχε φιλοδοξίες να γίνει ηθοποιός και κατέληξε να παντρευτεί έναν gentleman με τον οποίο αγαπιούνταν, αποκτώντας ένα παιδί. Αλλά η Τζίνι δε μπορούσε να αντισταθεί στον πειρασμό της παράνομης σχέσης με έναν συμπρωταγωνιστή της στο πλατό, γεγονός που προκάλεσε την απόλυτη κατάρρευση στο γάμο της. Αντιλήφθηκε τις πράξεις της και τις συνέπειές τους, μόνο όταν ήταν πολύ αργά, κάτι που την οδήγησε στο ποτό και επηρέασε τη δουλειά της».

 Παίζουν οι ηθοποιοί:  Κέιτ Ουίνσλετ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Τζιμ Μπελούσι, Τζούνο Τεμπλ