«Shadowland» Τα λαστιχένια κορμιά των Pilobolus στο Μέγαρο Μουσικής (13-17/12)

Τα λαστιχένια κορμιά των Pilobolus που λάμπρυναν τα βραβεία Όσκαρ με τις μαγικές σκιές τους, παρουσιάζουν την παράσταση «Shadowland» για πρώτη φορά στην Αθήνα! 

Οι Pilobolus [Πιλόμπολους], ένα από τα διασημότερα νεοϋρκέζικα συγκροτήματα σύγχρονου χορού, έρχονται αυτά τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρουσιάσουν από τις 13 έως τις 17 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη την πρωτοποριακή παράσταση «Shadowland» [«Σάντοουλαντ»] που έχει αφήσει άφωνους περισσότερους από 800.000 θεατές σε όλο τον κόσμο και αποθεώθηκε από τον παγκόσμιο Τύπο ως ένα από τα σημαντικότερα μουσικοχορευτικά γεγονότα της νέας εποχής. Ένα ασυνήθιστο θέαμα με την υπογραφή του πολυτάλαντου Steven Banks, εμπνευστή της «Shadowland», και του φημισμένου αμερικανού δημιουργού συνθέσεων για τον κινηματογράφο David Poe, ο οποίος έγραψε την πρωτότυπη μουσική της παράστασης.

Οι Pilobolus, με τη θρυλική τεχνική τους στον σύγχρονο χορό, ύστερα από πολλά χρόνια πειραματισμών, τολμούν για πρώτη φορά να αλλάξουν το παραδοσιακό θέατρο σκιών. Με θαυμαστή τελειότητα, απαράμιλλη δεξιοτεχνία και ανεξάντλητη ενέργεια, τα λαστιχένια κορμιά των Pilobolus ξαφνιάζουν και ανατρέπουν όλα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα! Χρησιμοποιώντας πολυμέσα και πολλαπλές κινούμενες οθόνες διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων, τα ανθρώπινα σώματα μπλέκονται, μέσα από το περίπλοκο παιχνίδι των φωτισμών με το σκοτάδι, σχηματίζουν ευφάνταστες φιγούρες και γίνονται ένα με τις ποιητικές χορογραφίες που ξετυλίγονται πάνω στη σκηνή.

Χάρη στο γρήγορο, παθιασμένο και αναμφισβήτητο ταλέντο των χορευτών, οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη και μένουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη. Ζωντανά, πίσω από την οθόνη και με απίθανη εφευρετικότητα, οι χορευτές μεταμορφώνονται σε μυθικά πλάσματα, ζώα της ζούγκλας, τοπία και περίεργους ανθρώπινους χαρακτήρες. Τίποτα δεν είναι τυχαίο καθώς, με ακρίβεια και ταχύτητα, σχηματίζουν ένα μυστηριώδες γιγαντιαίο κεφάλι, ένα βραχώδες τοπίο, μια λοφώδη παραλία, ένα αυτοκίνητο, έναν κένταυρο, έναν ελέφαντα ή ένα χαριτωμένο σκυλάκι που πρωταγωνιστεί σε όλη τη διάρκεια αυτής της υπέροχης παράστασης!

Η «Shadowland» είναι ένα ονειρικό ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις, μια ποιητική απεικόνιση της ιστορίας ενός νεαρού κοριτσιού και της διαδρομής του σε ένα φανταστικό κόσμο που ξεχειλίζει από πλούσια συναισθήματα.

Η «Shadowland» δεν περιγράφεται με λέξεις! Πρέπει να τη δείτε και θα ζήσετε μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

Η ιστορία

Είναι νύχτα. Σε ένα μικρό σπίτι μια έφηβη ετοιμάζεται να κοιμηθεί. Για τους γονείς της εξακολουθεί να είναι ένα μικρό κορίτσι, αλλά εκείνη θέλει την ανεξαρτησία της. Αποκοιμιέται με τις σκέψεις της, αλλά ξαφνικά, στα όνειρά της, ξυπνάει η σκιά της που κρύβεται πίσω από τον τοίχο του κρεβατιού και δραπετεύει από το σπίτι. Τα τοιχώματα στροβιλίζονται, και η κοπέλα-σκιά αναζητεί διέξοδο αρχίζοντας το ταξίδι της στη Shadowland, στη Χώρα των Σκιών!

Με τη ρευστότητα του ονείρου και τη μαγεία του χορού, με σουρεαλιστικό χιούμορ και με τη θαυμάσια δύναμη του σκοταδιού, οι χορευτές διηγούνται με συναρπαστικό τρόπο –επικοινωνώντας με τους θεατές με όλα τα δυνατά μέσα εκτός από τον λόγο– μια ιστορία έντονα δραματική όσο και κωμική. Η σκιά της κοπέλας μεταμορφώνεται σε σκύλο και πρωταγωνιστεί σε αυτό το μαγικό ταξίδι, που αναδεικνύει την αγωνιώδη πορεία του κοριτσιού προς την ενηλικίωση μέσα από τον συγκλονιστικό κόσμο των ονείρων.

 

 

 

 13–17 Δεκεμβρίου 2017 – Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη 

 

 

Παραστάσεις:

Τετάρτη 13/12, 20:00 – Πέμπτη 14/12, 20:00 – Παρασκευή 15/12, 17:00

Παρασκευή 15/12, 21:00 – Σάββατο 16/12, 16:00 & 20:00 – Κυριακή 17/12, 12:00

Εισιτήρια: Ενηλίκων και παιδικά από 14 έως 54 ευρώ

Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Πληροφορίες: 210 72.82.333

www.megaron.gr

 https://www.facebook.com/megaron.gr

http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens