Ο σύγχρονος χορός συναντά την όπερα στα σεμινάρια της Norforsale

Αυτή την Κυριακή 26/11/17 στις 13:00-16:00 στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 38 (3ος όροφος), στούντιο Cumana (μετρό Κεραμεικός), ένα ακόμα σεμινάριο από την ομάδα Norforsale, που συνδυάζει μοναδικά τον σύγχρονο χορό με την όπερα.

Η χορογράφος Αλίκη Καζούρη  σε συνεργασία με την μεσόφωνο Μαρισία Παπαλεξίου θα συνδυάσουν το χορό με το κλασικό τραγούδι. Η συσπείρωση καλλιτεχνών με κοινό όραμα, αξίες και ιδεώδη είναι άλλωστε ο στόχος της Norforsale. Επαγγελματίες καλλιτέχνες από κάθε πόλη της χώρας, συντονίζονται και συμπορεύονται με μοχλό την τέχνη, δημιουργώντας έναν ζωντανό μηχανισμό ελεύθερης και διαρκούς ανταλλαγής εμπειριών και ιδεών. Σε αυτά τα πλαίσια δημιουργήθηκε και αυτό το συγκεκριμένο σεμινάριο. 

Η χορογράφος και χορεύτρια Αλίκη Καζούρη, μέλος της Norforsale μας εξηγεί: «θέλοντας να ολοκληρώσουμε αυθημερόν ένα νέο στόχο, πειραματιζόμαστε μαζί με τη Μαρισία να συζεύξουμε την μουσική της όπερας με το σύγχρονο χορό, με έντονο το στοιχείο της στιγμιαίας σύνθεσης και του αιφνιδιασμού, της αυτόματης εναλλαγής σε κινητικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο ύφους και ερμηνείας, χάρη στη ζωντανή παρουσία της μέσα στο σεμινάριο».

«Ξέρω πως ο χορευτής περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μέσα στην αίθουσα και έχει ανάγκη να αισθάνεται καθημερινά ότι έχει χορέψει και όχι μόνο ότι έχει μελετήσει», συμπληρώνει η Αλίκη Καζούρη. «Αγαπώ πολύ την ανάμειξη των τεχνικών, τη δημιουργική σχέση με τη μουσική και τη σύνθεση συνδυασμών που επιτρέπουν στο χορευτή να προβάλει τη σκέψη του μέσα στην κίνηση».

Που απευθύνεται : Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, ηθοποιούς, σπουδαστές παραστατικών τεχνών και σε όσους έχουν ασχοληθεί με οποιοδήποτε άλλο είδος σχετικής σωματικής άσκησης (χορός, πολεμικές τέχνες κλπ).

Περισσότερα στο www.norforsale.gr