Eurovision: Πρώτο το Ισραήλ με τη Νέτα - Δεύτερη η Κύπρος με τη Φουρέιρα (βίντεο)

Την πρώτη θέση στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision έλαβε το Ισραήλ με τη Νέτα και το τραγούδι Toy, συγκεντρώνοντας 529 βαθμούς.

Το Ισραήλ κέρδισε το έπαθλο μετά από 20 χρόνια με ένα ευρηματικό τραγούδι με μήνυμα ενάντια στην εκμετάλλευση του ανθρώπου.

Την τρίτη θέση έλαβε η Αυστρία.

Η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα, που εντυπωσίασε με την εμφανισή της τους φανς συγκέντρωσε 436 βαθμούς και ήρθε δεύτερη, που είναι και η καλύτερη θέση που έλαβε.

Τα τελικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν με τις ψήφους του κοινού.

Πρώτα ανακοινώθηκαν οι ψήφοι των εθνικών κριτικών επιτροπών. Βάσει αυτών οι πέντε πρώτες χώρες ήταν οι: Αυστρία, Σουηδία, Ισραήλ, Γερμανία, Κύπρος.

Όμως μετά την προσθήκη των ψήφων του κοινού που καταμετρήθηκαν μέσω televoting έγινε η ανατροπή.

Το τραγούδι του Ισραήλ

Όπως δήλωσε και η ίδια το τραγούδι της είναι γραμμένο για το κίνημα #MeToo, το κίνημα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης, πράγμα που αποδεικνύεται και από το ρεφρέν, im not your toy (δεν είμαι το παιχνίδι σου).

Για το τραγούδι και τα κιλά της είχε μιλήσει άλλωστε και σε συνέντευξή της στο BBC, εξηγώντας πώς είναι να αισθάνεται κανείς διαφορετικός από τους άλλους.

«Όταν είσαι διαφορετικός και όταν είσαι παχύς, δεν αισθάνεσαι πολλές φορές αποδεκτός. Γιατί όμως θα πρέπει να με απασχολεί αυτό;» είχε διερωτηθεί η ίδια, συνεχίζοντας:

«Το τραγούδι αυτό είναι γραμμένο για το κίνημα #MeToo. Είναι ωραίο οι γυναίκες να αποκτούν «φωνή». Το τραγούδι είναι για τον καθένα που θέλει να είναι ο εαυτός του», προσθέτει.

Επίσης είχε αναφερθεί και στην απόρριψη που είχε «φάει» όταν πήγαινε να τραγουδήσει σε γάμους, καθώς όσες νύφες την έβλεπαν στις φωτογραφίες, ρωτούσαν τους αρμόδιους «Δεν έχετε άλλες τραγουδίστριες;».

«Ήμουν παχιά. Είμαι παχιά. Άκουγα ότι δεν πρέπει να φοράω κοντές φούστες… Να προτιμάω το μαύρο χρώμα για να με κόβει, αλλά ποτέ δεν έδωσα σημασία», σημείωσε.

Οι δηλώσεις της Ελένης Φουρέιρα

«Είναι τεράστιο αυτό το πράγμα που έχει συμβεί. Είναι σπουδαίο. Λέω ευχαριστώ, αλλά δεν ξέρω αν φθάνει αυτό. Μόνο δάκρυα χαράς έχω», είπε η Ελένη Φουρέιρα, λίγο μετά τον τελικό της Eurovision και φώναξε με χαρά στους θαυμαστές της που περίμεναν να την αγκαλιάσουν: «Είμαστε νικητές», μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Για τη νίκη του Ισραήλ και την Netta είπε: «Το άξιζε. Ο κόσμος ξέρει. Ήταν πρώτη για τρείς μήνες. Ξέρεις τι είναι να είσαι πρώτος και για δέκα μέρες κάποιος να σε περνάει; Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που καταφέραμε. Η Netta ήταν από την αρχή φαβορί».