Αμύθητος θησαυρός ανακαλύφθηκε στην Κίνα μέσα στις λάσπες (video)

Αρχαιολόγοι στην Κίνα έμειναν έκπληκτοι με αυτό που ανακάλυψαν στην νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν, σε ανασκαφές στη συμβολή των ποταμών Μιντζιάνγκ και Τζιντζιάνγκ περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Τσενγκντού.

Στο σημείο αυτό “περίμενε” να έρθει στο φως ένας αμύθητος θησαυρός, με πάνω από 10.000 χρυσά, ασημένια και ορειχάλκινα νομίσματα, αλλά και αντικείμενα που χρονολογούνται από τη δυναστεία των Μινγκ πριν από τριακόσια χρόνια.

Στον θησαυρό περιλαμβάνονται επίσης κοσμήματα, εργαλεία και σιδερένια σπαθιά, μαχαίρια και δόρατα, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Αρχαιολογικής Έρευνας του Σετσουάν.

Πολλά απ’ τα αντικείμενα που αποκαταστάθηκαν στην αρχική τους μορφή φέρουν πάνω τους άψογα ανάγλυφα σχέδια και χαρακτήρες.

Αυτή η ανακάλυψη, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας ότι στο συγκεκριμένο σημείο έγινε η ιστορική μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις του Ζανγκ Τζιανζόνγκ -ηγέτη της εξέγερσης των χωρικών κατά των Μινγκ- και στρατιωτών της δυναστείας. Η μάχη αυτή έγινε το 1649 μ.Χ. κατά την οποία βυθίστηκαν περίπου 1.000 σκάφη φορτωμένα με νομίσματα και κοσμήματα.

Οι αρχαιολόγοι άρχισαν τις ανασκαφές τον Ιανουάριο, για να εκμεταλλευτούν την άμπωτη και την περίοδο της ξηρασίας. Για ολόκληρα μερόνυχτα η ομάδα κατάφερε με υδραντλίες να αποστραγγίξει τον ποταμό και τελικά έφτασε σε βάθος πέντε μέτρων μέσα στη λάσπη όπου βρισκόταν ο θησαυρός.

Οι ανασκαφές έχουν γίνει σε 10.000 τμ και ολοκληρώνονται τον άλλο μήνα, ενώ οι αρχαιολόγοι περιμένουν να ανακαλύψουν κι άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο: