Πέθανε η ηθοποιός Μάργκο Κίντερ

Η Μάργκο Κίντερ, η ηθοποιός που ενσάρκωσε πρώτη την Λόις Λέιν, το κορίτσι του «Σούπερμαν», πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 69 ετών.

Η ηθοποιός έδινε εδώ και χρόνια μάχη με την διπολική διαταραχή, για την οποία είχε μιλήσει πολλές φορές ανοικτά. Η ασθένειά της επιδεινώθηκε τόσο πολύ που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει άστεγη για λίγο το 1996 έπειτα από ένα ξέσπασμα, που την έκανε να εξαφανιστεί, τότε, για τέσσερις ημέρες.

Τελικά, εντοπίστηκε στην πίσω αυλή ενός σπιτιού και οι αρχές του Λος Άντζελες την μετέφεραν, με μανιακό επεισόδιο, στο Olive View Medical Center και αργότερα νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Χρόνια αργότερα είχε δηλώσει πως έκτοτε δεν είχε ξανά κάποιο μανιακό επεισόδιο λόγω της φαρμάκων Ορθομοριακής Ιατρικής που έπαιρνε.

Γεννημένη στον Καναδά, η Κίντερ πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Sisters» του 1973. Η όμορφη καστανή ηθοποιός έγινε γνωστή παίζοντας σε τέσσερις ταινίες του «Σούπερμαν», μαζί με τον αξέχαστο Κρίστοφερ Ριβ.

Είχε εμφανιστεί, επίσης, στην ταινία «The Great Waldo Pepper» και στην παιδική σειρά «R.L. Stine’s The Haunting Hour», για την οποία απέσπασε βραβείο Έμμι ενώ πρόσφατα πρωταγωνίστησε στις ταινίες «The Neighbourhood» και «The Red Maple Leaf».

Είχε παντρευτεί και χωρίσει τρεις φορές. Ο πρώτος της σύζυγος ήταν ο Αμερικανός συγγραφέας Τόμας Μαγκουάν, με τον οποίο απέκτησε την κόρη της Μάγκι. Το 1979 παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Τζον Χερντ και χώρισαν έξι χρόνια αργότερα.

Το 1983 παντρεύτηκε με τον Γάλλο σκηνοθέτη Φιλίπ Ντε Μπρόκα, με τον οποίο χώρισε ένα χρόνο αργότερα. Η Μάργκο Κίντερ φέρεται, επίσης, να είχε σχέσεις με τον πρώην Καναδό πρωθυπουργό Πιέρ Τρουντό, τον σκηνοθέτη Μπράιαν Ντε Πάλμα, τον σεναριογράφο Τομ Μάνκιεβιτς, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον ηθοποιό Ρίτσαρντ Πράιορ.