Μάριος Αρβανίτης (Melirito): Χρειάστηκε θάρρος για να δημιουργήσω εταιρεία σε εποχή κρίσης

Μιλήσαμε με τον κ. Μάριο Αρβανίτη, ιδρυτή της εταιρείας Melirito, στο περιθώριο της εκπομπής x2 στο Action 24.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα της εταιρείας /δράσης σας;

Ως λάτρης της φύσης και της Ελληνικής γης πάντα με γοήτευε η ‘’κοινωνία’’  και η ζωή της μέλισσας, έτσι αποφάσισα να πάω σε μια σχολή επαγγελματικής μελισσοκομίας.

Έπειτα βλέποντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό οδηγήθηκα στη δημιουργία των προϊόντων Melirito , όπου ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και του πιο απαιτητικού αγοραστή.

Υπήρχε ανησυχία και φόβος στην αρχή;

Φυσικά και υπήρχε και χρειάστηκε θάρρος για να δημιουργήσω μια εταιρεία εν καιρώ οικονομικής κρίσης στην ελληνική αγορά. Ωστόσο η πίστη μου στα ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και η ανταπόκριση του κόσμου με όπλισε με δύναμη για να το συνεχίσω.

Ποια είναι τα εμπόδια που συναντά ένας νέος επιχειρηματίας στη χώρα μας;

Τα εμπόδια που συνάντησα ήταν τα εξής:

Η μεγάλη οικονομική ενίσχυση που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος στην επιχείρηση μέχρι να καταστεί βιώσιμη,

οι σκληρές προϋποθέσεις που υπάρχουν για τη χρηματοδότηση νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων,

και η κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, η οποία επηρεάζει τον καταναλωτή και συνεπώς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας και οι στόχοι για το μέλλον;

Θα ήθελα ο κάθε καταναλωτής ανεξαρτήτως γεωγραφικών συνόρων να έχει πρόσβαση σε ελληνικά προϊόντα εκλεκτής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας. Και γι’ αυτό έχω ως στόχο τα προϊόντα Meliritoνα διοχετευτούν στην παγκόσμια αγορά.

Ποια στιγμή ξεχωρίζετε από την έως τώρα πορεία σας;

Η στιγμή που υλοποιήθηκε η ‘’ιδέα’’ του Meliritoκαι κράτησα στα χέρια μου ολοκληρωμένο αυτό που  είχα φανταστεί, καθώς και όλες οι στιγμές που οι καταναλωτές δείχνουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το προϊόν επιλέγοντάς το για την διατροφή τους.

Ο κ. Αρβανίτης στην  εκπομπή x2 του Action 24 με τον Γιάννη Πολίτη (στο 1:10:09΄΄):