Υπέροχα εναλλακτικά snack για το γραφείο και το σχολείο!

Αν βαρέθηκες να τρως κάθε μέρα τοστ, αν έλιωσες τα παπούτσια σου πηγαίνοντας στο φούρνο για να αγοράσεις κουλούρι για το παιδί σου καθημερινά, αν απλώς αποφάσισες να κάνεις στροφή στην ποιότητα, τότε η παρακάτω λίστα θα σου λύσει τα χέρια.

Εναλλακτικά σνακ για το σχολείο ή το γραφείο:

  • Μπάρες βρώμης: Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης με ένα φλιτζάνι γάλα κατσικίσιο ή καρύδας. Προσθέστε 2 κουταλιές φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο της επιλογής σας. Μπορείτε να γλυκάνετε το μείγμα με 2 κουταλιές μέλι ή σπιτική μαρμελάδα. Απλώστε σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 για 25 λεπτά περίπου.
  • Αυγομάφιν: Υπολογίστε ότι χρειάζεστε περίπου 2 αυγά/άτομο. Σε φορμάκια σιλικόνης, προσθέτεις ψιλοκομμένα λαχανικά ή κομματάκια από κρέας που έχουν περισσέψει από την προηγούμενη  μέρα και γεμίζεις μέχρι τη μέση περίπου με αυγά που προηγουμένως έχεις χτυπήσει με το πιρούνι. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για περίπου 20 λεπτά.
  • Αβοκάντο toast.
  •  Μπανανοκρέπα: Λιώστε μια ώριμη μπανάνα με ένα πιρούνι. Προσθέστε 2 αυγά και χτυπήστε σαν ομελέτα. Ψήστε σε καλά ζεσταμένο σκεύος προσθέτοντας για λιπαρή ύλη λάδι καρύδας ή βούτυρο κλαριφιέ. Μπορείτε να γεμίσετε με μέλι και ξ. Καρπούς και να τυλίξετε σε ρολό και στη συνέχεια σε μεμβράνη,
  • Τρουφάκια βρώμης με σταφίδες
  • Σπιτικό σταφιδόψωμο με κουάκερ
  • Μικρές αραβικές πίτες με μοτσαρέλα και ντομάτα. Μεταφέρεται εύκολα και αποτελεί ένα θρεπτικό σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη και ασβέστιο.

Μην ξεχνάτε να συνοδέψετε το σνακ σας με ένα φρέσκο φρούτο ή 2-3 μικρά αποξηραμένα ή και λαχανικά κομμένα σε λωρίδες, προκειμένου να λάβετε τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά και τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες.

Από την Μαρία Τουμπή,MSc/ Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

http://thehealthlab.gr