Βόλτα με το ποδήλατο: Είναι τάση και έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία

Είναι γνωστό πως το ποδήλατο είναι μια από τις πιο ευεργετικές ασκήσεις για την υγεία και γι’ αυτό το προτιμούν πολλοί.

Τα οφέλη του ποδηλάτου είναι πολλά, ενώ κάνοντας κάποιος ποδήλατο βελτιώνει το μυοσκελετικό και το καρδιοαναπνευστικό του σύστημα, αποφορτίζεται ψυχολογικά, καταπολεμά τις αϋπνίες και χάνει βάρος.

Ωστόσο το ποδήλατο μειώνει ακόμη έναν κίνδυνο. Σύμφωνα με δύο νέες μελέτες, μισή ώρα ποδήλατο την ημέρα μπορεί να μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για έμφραγμα και να ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και το σάκχαρο.

Τα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία είναι σημαντικά ακόμη και για όποιον αρχίσει να κάνει ποδήλατο στα 50 ή τα 60 αναφέρουν οι επιστήμονες.

Επιπλέον, όσοι άρχισαν να κάνουν ποδήλατο κατά την πρώτη πενταετία της μελέτης είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιοπάθεια, σε σύγκριση με όσους δεν άρχισαν ποτέ το ποδήλατο.

«Πολλοί άνθρωποι έχουν τόσο φορτωμένο πρόγραμμα ώστε δυσκολεύονται να βρουν λίγη ώρα για άσκηση, η οποία έχει ζωτική σημασία για την υγεία. Η χρήση ποδηλάτου ως μέσου μαζικής μεταφοράς επιλύει το πρόβλημα και παρέχει σημαντικά καρδιαγγειακά οφέλη, δήλωσε ο δρ Άντερες Γκρέντβεντ, από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας, ο οποίος ήταν ο επιβλέπων ερευνητής της μελέτης.

Πηγή: medicalnews.gr