Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας στην Αθήνα!

“Μια ημέρα που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου”, αυτό είναι το μήνυμα που περνάει από χώρα σε χώρα και από χρονιά σε χρονιά σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Μία αλήθεια και ένα κοινό όραμα που μοιράζεται η ανθρωπότητα, είναι η ανάγκη μας για μια υγιή ζωή, για την φυσική αλλά και την νοητική μας ακμαιότητα.

Photo by Ifigenia T.

10 Ιουνίου 2017 Global Wellness Day: Μια γιορτή για όλους!
Παιδιά, έφηβοι αλλά και οικογένειες επισκέφτηκαν την γιορτή της ευεξίας που διοργάνωσε το Body in Balance με μεγάλη επιτυχία, στους χώρους του εκπτωτικού χωριού MacArthour Glen στα Σπάτα.

Photo by Ifigenia T.

Ήταν όντως μια ημέρα ευεξίας και θετικής ενέργειας που δίνει το παρόν και στη χώρα μας, αφού για 2η φορά τη γιορτάζουμε στην Ελλάδα παράλληλα με 90 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας είναι μια μη κερδοσκοπική κοινωνική πλατφόρμα και οποιοσδήποτε θέλει να βελτιώσει την ποιότητα του βίου του καλείται να συμμετέχει δωρεάν στις δράσεις της.
Την διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ευεξίας φέτος ανέλαβε να πραγματοποιήσει το Body In Balance, τηλεοπτικό κανάλι της Cosmote TV, το οποίο δρα ως συνδετικός κρίκος καθώς όχι μόνο φροντίζει για την καθημερινή ενημέρωση του Έλληνα πολίτη στα θέματα που αφορούν την νοητική και σωματική υγεία του, αλλά επιπροσθέτως πραγματοποιεί εκδηλώσεις και βιωματικά σεμινάρια με σκοπό να εμπνεύσει κάθε άνθρωπο να γίνει καλύτερος.

Photo by Ifigenia T.

Το κανάλι Body in Balance φέτος συγκέντρωσε συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων για να προσφέρουν ευεξία στους θεατές, ώστε να την εντάξουν ως τρόπο ζωής στην καθημερινότητά τους. Συμμετείχαν Σχολές πολεμικών τεχνών που μας έδειξαν με τις ομάδες τους: Iado, Kendo, Wushu Kung Fu, Aikido, Budo. Ο χορός και η ελεύθερη κίνηση έδωσαν το παρόν με τις σχολές χορού Ηλιάκη και Χορότεχνο σε σύγχρονο χορό και την τεχνική εκγύμνασης χορού Iter.

Η τεχνική που συνδυάζει χορό και αυτοσυγκέντρωση μέσω κίνησης, γνωστή ως 5 rhythms μας απογείωσε. Τέλος αυτοσχεδιασμός με κρυστάλλινες μπάλες και Bodybalance μας έδωσαν μια άλλη διάσταση της κίνησης.

 

Photo by Ifigenia T.


Το Art action studio Pilates ήταν εκεί για μάθημα Pilates και η Hatha Yoga μας εισήγαγε στα μυστικά της μακροζωίας.
Όλο αυτό θα ήταν αδύνατον, χωρίς την ευγενική χορηγία του EVIOL όπως και την υποστήριξη του KROKOS KOZANIS αλλά και της Rainbow Waters που μας δρόσισε με νερό Διώνη.

Το κοινό χειροκρότησε ιδιαίτερα ομάδες πολεμικών τεχνών Wushu Kung Fu, Furyu Dojo, Budo, Aikido καθώς και χορευτές από διαφορα είδη χορού και σχολές που πήραν μέρος δίνοντας μια νότα ζωντάνιας στην Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας. We say Yes to Wellness!!!

Στα πλαίσια του GWD οργάνωσα τις ομάδες χορού και έκανα έναν αυτοσχεδιασμό για να βιώσουν οι θεατές τη χαρά της κίνησης που δίνει  ευεξία και δύναμη. Ως εισηγήτρια της χοροθεραπευτικής μεθόδου  Η Σπείρα της Θετικης Ενέργειας, χορογραφώ και διδάσκω την θετική ενέργεια σε συνδυασμό με τον χορό σε φεστιβάλ και σε σχολές χορού!