Τα σνακς που πρέπει να έχεις μαζί σου αν προσπαθείς να χάσεις βάρος!

Προσπαθείτε να ξεφορτωθείτε ορισμένα κιλά, αλλά δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε από το βαζάκι με τα μπισκότα; Τα «έξυπνα» σνακς θα σας βοηθήσουν.

Κι όταν λέμε τα «έξυπνα» σνακς δεν εννοούμε κάποιο φρούτο με υψηλό δείκτη IQ, αλλά τον έξυπνο τρόπο κατανάλωσης των παρακάτω σνακς.

Ποια είναι, λοιπόν, εκείνα τα σνακς τα οποία θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας και θα σας κρατήσουν μακριά από τις «βουτιές» σε ακατάλληλες λιχουδιές;

Η Janis Jibrin, καθηγήτρια διατροφής στο Πανεπιστήμιο Αμερικής και συγγραφέας επιτυχημένων βιβλίων για τη διατροφή προτείνει:

«Αν ακολουθείτε πρόγραμμα διατροφής τριών γευμάτων, τότε καλό θα είναι να έχετε 2 σνακς των 150 – 200 θερμίδων – για να μην πεινάσετε πολύ ανάμεσα στα γεύματα. Φυσικά και αυτά τα σνακς θα πρέπει να ακολουθούν τη στρατηγική του φαγητού, να περιέχουν δηλαδή πρωτεΐνες, ίνες, λίπος και υδατάνθρακες για να χορτάσετε την πείνα σας, να έχετε ενέργεια και να μην πάρετε πολλές επιπλέον θερμίδες!»

Ας δούμε, λοιπόν, τι προτείνει να έχουμε πάντα εύκαιρο κοντά μας:

Καβουρδισμένα ρεβύθια: Σας ακούγεται παράξενο, αλλά είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξετε και εκτός του ότι σας χορταίνουν είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας!

Μπάρες πρωτεΐνης: Είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ που που μπορείτε να έχετε στην τσάντα σας. Αλλά όταν διαλέγετε την μπάρα σας προσέξτε να είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και να μην περιέχει περισσότερα από 8 γρ. ζάχαρης και 5 γρ. λίπους. Επίσης, διαβάστε πάντα τη συσκευασία και δώστε προσοχή στις θερμίδες. Δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 150 με 200.

Μπανάνες: Ξέρετε ότι είναι από τα πιο ωφέλιμα φρούτα. Βοηθά στις κράμπες και είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, δίνοντας στον οργανισμό μας όση ενέργεια χρειάζεται.

Φυστικοβούτυρο: Πεντανόστιμο και πολύ θρεπτικό. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και μας κάνει να αισθανόμαστε κορεσμό πολύ γρήγορα. Μπορείτε, μάλιστα, να συνδυάσετε την μπανάνα με το φυστικοβούτυρό σας για ένα ακόμα πιο δυναμωτικό σνακ!

Γιαούρτι: Πλούσιο και κρεμώδες είναι το απόλυτο γαλακτοκομικό κέρασμα. Και από τη στιγμή που έχουμε καιρό σταματήσει την καθημερινή κατανάλωση γάλακτος το γιαούρτι μας δίνει την ποσότητα ασβεστίου που χρειαζόμαστε, χωρίς να μας φορτώνει θερμίδες. Καλό είναι να προτιμάτε εκείνα που έχουν λιγότερη ζάχαρη και όχι πολλές γλυκαντικές ουσίες. Αν χρειάζεστε οπωσδήποτε μια μικρή δόση γλυκάς προσθέστε λίγη κανέλλα ή τζίντζερ (θα καταφέρετε έτσι να ελέγξετε και την «ζωηρή» όρεξή σας).