Κι όμως! Υπάρχουν τροφές που μπορούν να διώξουν το άγχος μακριά

Εσύ, πώς αντιμετωπίζεις το άγχος στη ζωή σου;

Έρευνες έχουν δείξει κατά καιρούς διάφορες τεχνικές που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποβάλλεις το άγχος, ακολουθώντας μερικά απλά βήματα: αγκάλιασε περισσότερο τα αγαπημένα σου πρόσωπα, υιοθέτησε ένα κατοικίδιο και χαμογέλα περισσότερο – τα συναισθήματα είναι μεταδοτικά!

Άραγε, η διατροφή μπορεί να μας βοηθήσει;

Κι όμως, μπορεί!

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο προκαλεί το αίσθημα της γαλήνης.
Προτιμήστε τα κάσιους που είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ουσία που βοηθάει στη μείωση του άγχους, όπως και τα καρύδια που είναι εξαιρετική πηγή Ω-3 λιπαρών, αντιοξειδωτικών ουσιών και πρωτεϊνών.
Γάλα: Το γάλα είναι πηγή Bιταμίνης D, συστατικό που ενισχύει την ευτυχία, καθώς επίσης είναι πλούσιο και σε τρυπτοφάνη, αμινοξύ που χαλαρώνει τον οργανισμό.
Μαύρη σοκολάτα: Η μαύρη σοκολάτα περιέχει πάνω από 300 χημικές ουσίες που σχετίζονται με το νευρικό μας σύστημα, όπως επίσης, χάρη στην περιεκτικότητά της σε σελήνιο και μαγνήσιο, ενισχύει την καλή διάθεση.
Μύρτιλλο: Το μύρτιλλο επιδρά σημαντικά στη μείωση του άγχους, ενώ έχει αποδειχθεί πως χάρη στην αντιοξειδωτική του δράση, συνδέεται με τη μείωση της κατάθλιψης.
Λιπαρά ψάρια: Τα λιπαρά οξέα Ω-3, εξαιρετική πηγή και των λιπαρών ψαριών, βοηθούν στις αρνητικές επιπτώσεις του άγχους.
Δημητριακά ολικής αλέσεως: Πλούσια στο αμινοξύ τρυπτοφάνη, παίζουν σημαντικό ρόλο στη σύνθεση της σεροτονίνης και της μελατονίνης. Έρευνες, μάλιστα, έχουν δείξει πως μία πλούσια διατροφή σε αυτά, καθώς και σε καστανό ρύζι και κινόα, παρέχουν την αναγκαία για τον οργανισμό ποσότητα υδατανθράκων, μειώνοντας ακόμα και τον κίνδυνο της κατάθλιψης.

ΠΗΓΗ http://www.iform.gr