Τι να κάνεις μετά από μια επιδρομή σε γλυκά

Αν και ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή, υπάρχουν μέρες που δεν μπορείς να αντισταθείς και ενδίδεις σε γλυκούς πειρασμούς μέχρι υπερβολής.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο οι μπόλικες extra θερμίδες αλλά και οι ενοχές που σε πνίγουν μόλις μετά την τελευταία μπουκιά.

Δεν είναι ανάγκη να σε πνίξουν οι τύψεις, αφού μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα για να μειώσεις την επιβάρυνση και κυρίως για να μην «παρεκτραπείς». Εννοείται φυσικά, ότι δεν πρέπει να το κάνεις σύστημα.

• Φάε ένα γεύμα με πρωτεΐνη και φυτικές ίνες για να σταθεροποιήσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου και να μειώσεις τις πιθανότητες να ξαναπεινάσεις.
• Φάε ένα γιαουρτάκι ή λίγο cottage cheese και κατανάλωσε γενικότερα προβιοτικά, για να εφοδιάσεις το στομάχι σου με καλά βακτήρια.
• Όταν τρως γλυκά, συνήθως έχεις και περισσότερη όρεξη για junk food αργότερα. Για να μπορέσεις να κρατήσεις τον έλεγχο προετοίμασε ένα super υγιεινό γεύμα, ώστε να μην ενδώσεις και πάλι.
• Κάνε yoga για να χαλαρώσεις, αφού συνήθως συνδέουμε τα γλυκά με στρεσογόνες ή δυσάρεστες καταστάσεις. Έτσι, όχι μόνο θα γυμναστείς, αλλά μπορείς και να μειώσεις την κατανάλωση γλυκών γενικότερα στην καθημερινότητά σου.

/www.iform.gr