Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας με δωρεάν είσοδο στην Ανοιχτή Γλυπτοθήκη Διονύσου!

Φέτος γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας – Global Wellness Day το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, από τις 10.30 το πρωί μέχρι τη Δύση του ηλίου με δωρεάν είσοδο στο κοινό στην Ανοιχτή Γλυπτοθήκη Διονύσου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Διονύσου.
Και την φετινή διοργάνωση την έχει αναλάβει το κανάλι ευεξίας Body in Balance που  εκπέμπει στη συχνότητα 456 του Cosmote TV.  www.bodyinbalance.gr

Οι φετινές συμμετοχές στην Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας περιλαμβάνουν συλλόγους: judo, iaido, aikido, muay thai, tai chi, yoga, Qi Gong, ρυθμικής γυμναστικής, διακεκριμένες σχολές χορού και ζωντανή μουσική με hang drum από τον Πέτρο Χατζηπέτρο, τον Δημήτρη Μαυροκέφαλο και την Joanna Bebelaki που κάνει φωνητικά και παίζει drum armonico.

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης του Body in Balance έχει πολυμορφία και μεγάλο ενδιαφέρον γιατί συμμετέχουν αθλητές που έχουν διακριθεί σε πανελλήνιες διοργανώσεις, ενώ έχουν παρευρεθεί σε βαλκανικό πρωτάθλημα, όπως τα παιδιά του Α.Γ.Σ ΠΡΩΤΕΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ (φωτό αριστερά), που είναι εγγεγραμμένος σύλλογος στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο (ΕΟ Τζουντο) και ο προπονητής Τόλιας Νικόλας έχει 3 Dan. 

Ο sensei –Δάσκαλος- του Iaido είναι ο Σπύρος Γ. Δροσουλάκης, Iaido 5 dan, Kendo 3 dan, Karate Shotokan 4 dan, μαθητής του Oda Katsuo sensei, Iaido hanshi 8 dan, Kendo kyoshi 7 dan, από την Shizuoka, Japan.
Είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής sensei του Furyu Dojo Athens (2002), όπου επίσης διδάσκει Iaido & Kendo και έχει ετοιμάσει μια παρουσίαση των τεχνών αυτών με μαθητές του για την Γλυπτοθήκη Διονύσου.

Το Aikido Dojo Tokaido ιδρύθηκε το 2010 από τον Πέτρο Μουλαγιάννη 4. Dan Aikikai και είναι αφιερωμένο στην πρακτική εξάσκηση, τη διάδοση και τη διατήρηση της ιαπωνικής πολεμικής τέχνης της αρμονίας. Οι τεχνικές βασίζονται στη ενοποίηση με την κίνηση του επιτιθέμενου και στην ανακατεύθυνση της δύναμης της επίθεσης. Ο δάσκαλος που είναι και συνεργάτης μας στο Body in Balance, θα μας παρουσιάσει μια επίδειξη της τέχνης αυτής με τους μαθητές του.

Επίσης φέτος για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Ημέρα ευεξίας θα παρουσιαστεί πρόγραμμα Ρυθμικής γυμναστικής από τις αθλήτριες του Συλλόγου Μοσχάτου «Σφιγμός» (φωτό δεξιά), που συμμετείχαν με την Ανδρονίκη Αγάθου στο 34TH European Rhythmic Gymnastics Championships στην Ισπανία, 1 Ιουν 2018 – 3 Ιουν 2018.

Οι δυο σχολές χορού που συμμετέχουν με χορογραφίες σύγχρονου χορού είναι αναγνωρισμένες από το κράτος με πολυετή εμπειρία στο χώρο.

Η Σχολή Μπαλέτου -Χορού “Δέσποινα Γρηγοριάδου” συμμετέχει στην παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας με την χορογραφία «Statues» που θα παρουσιαστεί σε πρεμιέρα στο Body in Balance του Cosmote TV και δημιουργήθηκε ειδικά για την Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας 2018.

Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Γλυπτοθήκη Διονύσου στα πλαίσια του εορτασμού του Global Wellness Day. Η χορογραφία βασίζεται στην σχέση του χορευτή με το σώμα του και με τη φύση, ζωντανεύοντας το πνεύμα των συγκεκριμένων γλυπτών που εκτίθενται εκεί και δημιουργήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Χορεύουν οι μαθήτριες της Σχολής:

Αναστασία Σταυριανοπούλου, Χρύσα Σεγγούνα, Έλενα Γατοπούλου, Στεφανία Κυριακίδη, Άννα Λιόντου, Βίκυ Τζουβάνα, Ιωάννα Τσούρτη, Νίκη Λούκα, Σταματίνα Καλμούκη.

Χορογραφία: Ζωή Παπαδοπούλου, Σπύρος Βάκκας.

Ενδυματολογική επιμέλεια/φουστάνια: Atelier de couture Argiro Antari.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σπύρος Βάκκας

Η ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ Βασιλική Κυπριώτου συμμετέχει με την χορογραφία της Μυρτώς Αργύρη με τίτλο «MYSTERIOUS» την οποία ετοίμασε για τον εορτασμό της συγκεκριμένης ημέρας. Η χορογραφία είναι σε μουσική διασκευή της Μισιρλού- WILLIAM JOSEPH & CAROLINE CAMPBEL και θα παρουσιαστεί από τις μαθήτριες:

Κασσελούρη Γεωργία
Παπαδοπούλου Στεφανία
Τασιούλα Ειρήνη
Τερζάκη Δήμητρα
Φωτοπούλου Χριστίνα
Χρονοπούλου Ελένη

Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης είναι η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Μεβγάλ.

Υποστηρικτές οι εταιρίες: Vernada Geo, Neotropio, Coola.

Xορηγοί επικοινωνίας: Pepper ραδιόφωνο,  Natura free press, Politisonline, Organic Life, Eptachromo.