Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος το Σάββατο 22 Οκτωβρίου

Η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού (25 Οκτωβρίου), διοργανώνει εκδήλωση και δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από κινητή μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στον προαύλιο χώρο των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Πειραιώς 62, στο Μοσχάτο.

Οι εργαζόμενες στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όσες γυναίκες δήλωσαν ήδη συμμετοχή θα υποβληθούν δωρεάν σε μαστογραφικό έλεγχο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα φωταγωγηθεί η εξωτερική όψη του κτιρίου των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα προσβάλλονται ετησίως 5.000 γυναίκες.

Ωστόσο, η ασθένεια πλέον αντιμετωπίζεται με συστηματικές προληπτικές εξετάσεις, καθώς όταν διαπιστωθεί ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, είναι εφικτή η ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο, ενώ με τη χρήση σύγχρονων μαστογράφων η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.