Το λαχανικό που καταπολεμά τον καρκίνο και κοστίζει λιγότερο από ενα ευρώ

Είναι ένα πολύ φθηνό και θαυματουργό λαχανικό που μπορεί να μας σώσει από τον καρκίνο.

Το μπρόκολο είναι ο εχθρός τους ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και κατ΄ επέκταση βοηθά στην καταπολέμηση του έλκους και του καρκίνου του στομάχου.

mprokolo-o-prasinos-summaxos-tis-ugeias-mas

Μελέτη που έγινε σε συνεργασία με Αμερικανούς και Γάλλους ερευνητές, σε εργαστηριακό επίπεδο, έδειξε πως το μπρόκολο περιέχει την ουσία σουλφοραφάνη, η οποία μπορεί να σκοτώσει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, όπως και τα βακτηρίδια τα οποία είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά ή βρίσκονται έξω από τα κύτταρα όσο και αυτά που βρίσκονται μέσα στα κύτταρα.

Επιπλέον το μπρόκολο έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες και μπορεί να σε βοηθήσει, έτσι ώστε να μην βρεθείς «αντιμέτωπος» με τον καρκίνου του στομάχου.

Σύμφωνα με τις έρευνες, οι ποσότητες της σουλφοραφάνης που εμπεριέχονται στο μπρόκολο είναι αρκετές, ώστε να επιτευχθεί ένα ευεργετικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, κάποιες ποικιλίες μπρόκολων όπως και οι βλαστοί του φυτού είναι πλουσιότεροι σε σουλφοραφάνη.

Τα στοιχεία αυτά είναι πολύ σημαντικά, καθώς η διατροφή σύμφωνα με τους ειδικούς, παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και καταπολέμηση του πεπτικού έλκους αλλά και του στομαχικού καρκίνου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι μολύνσεις με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι τόσο συχνές στο στομάχι, που στις αναπτυσσόμενες χώρες το ποσοστό ανέρχεται στο 90%.

Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού θεωρείται η κυριότερη αιτία πρόκλησης έλκους αλλά και καρκίνου του στομάχου. Η καταπολέμηση του γίνεται με αντιβιοτικά που είναι αρκετά ισχυρά, όμως ακόμη και σ’ αυτήν την περίπτωση στο 20% των ασθενών παρατηρείται ανθεκτικότητα των μικροοργανισμών και μη αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών.