Η τέλεια Ελλάδα…

Σωτήρης Δουφεξής
Δημοσιεύθηκε Οκτώβριος 13, 2016, 9:36 πμ
0 secs

Τίποτα πλέον δεν πάει στραβά στην Ελλάδα μας. Τίποτα δεν δυσανασχετεί τους πολίτες. Τίποτα δεν υπάρχει που να εξαγριώνει καθημερινά τα όντα αυτής της χώρας. Κανένας πολίτης δεν έχει μένος ενάντια στην κυβέρνηση. Φυσικά κανένας δεν είναι εναντιωμένος ούτε και με τους υπόλοιπους της βουλής, που επί τόσα χρόνια μερικοί εξ΄ αυτών ανέδειξαν την Ελλάδα. Ακριβώς έτσι… Την Ελλάδα την έσωσαν(!). Η Ελλάδα μας σήμερα εξαιτίας των έντιμων πολιτικών έφτασε να είναι μια χώρα με μεγάλη ανάπτυξη, είναι μια χώρα που «σφάζονται» οι επενδυτές, είναι μια χώρα που στηρίζεται στην παραγωγή.

Ναι στην παραγωγή… Σε αυτή την παραγωγή που δεν είναι διαλυμένη από την επιβολή συνεχόμενων φόρων. Μα φυσικά δεν υπάρχει άλλη λύση. Η μόνη λύση είναι να φορολογείς τους παραγωγούς για να παράγουν περισσότερα προϊόντα… Είναι ευκρινέστατα λογικό για παράδειγμα να εισάγουμε σταφίδα αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αμπελώνες.

Δεν βρίσκουμε λόγο να ξεσηκώνονται οι συνταξιούχοι διαδηλώνοντας για τις σχεδόν μηδενικές περικοπές που δέχονται. Κανείς δεν διακρίνει την ιερεμιάδα των υψηλόμισθων συνταξιούχων (αφού μόνο τέτοιους έχουμε στην Ελλάδα) που τις προηγούμενες ημέρες δέχτηκαν τα χημικά στο πρόσωπο τους μόνο και μόνο για το καλό τους. Μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν μακροβιότητα και ευημερία.

Τίποτα δεν ανησυχεί τους Έλληνες σήμερα. Δεν τους ανησυχεί ούτε το οικονομικό μέλλον των παιδιών τους αλλά ούτε και το δικό τους. Οι μισθοί άλλωστε είναι στα ύψη, δεν υπάρχει λόγος να πολεμήσεις για κάτι καλύτερο αφού όλα έχουν την ροή τους και βαίνουν καλώς.

Στην Ελλάδα μας που όλα κυλούν τόσο ομαλά, δεν υπάρχει λόγος να κατακρίνονται οι νεότεροι που ξημεροβραδιάζονται στις καφετέριες και στα κέντρα διασκέδασης. Έτσι και αλλιώς αν τους απευθύνεις τον λόγο και τους ρωτήσεις το «γιατί» θα σου απαντήσουν, γιατί οι γονείς και οι παππούδες τους δεν έκαναν κανένα λάθος με την ψήφο τους και έφερναν επί τόσα χρόνια ανθρώπους στην εξουσία που δεν έβλεπαν την τσέπη τους και το δέντρο, αλλά ολόκληρο το δάσος. Ανθρώπους που ήθελαν να γίνουν πολιτικοί μόνο και μόνο για να τρώγουν φρυγανιές και όχι αστακούς.

Και έχουν απόλυτο δίκιο. Γνωρίζετε εσείς πολιτικούς που έγιναν πλούσιοι από το βουλευτικό αξίωμα ; Μπα δεν θα υπάρχουν. Εκτός βέβαια από εκείνους που κατάγονται από ήδη ευκατάστατη οικογένεια.

Ποτέ κανένας Έλληνας δεν αποκάλεσε ουτιδανούς τους πολιτικούς. Αφού όλοι τους δεν κοίταξαν ουδεπόποτε το προσωπικό τους συμφέρον αλλά το κοινό.

Ποτέ κανένας Έλληνας δεν διαμαρτυρήθηκε για τον συνάνθρωπό του που μπορεί να κοιμάται σε ένα παγκάκι. Μα για τον απλούστατο λόγο ότι στις Ελλάδα δεν έχουμε από δαύτους. Η εύρυθμη λειτουργία του κράτους άλλωστε δεν επιτρέπει μια τέτοια κατάσταση. Δεν επιτρέπει να κοιμάται ουδένας στον δρόμο.

Οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ χειροβίοτοι, όλα τα απέκτησαν από τον καναπέ τους σπιτιού τους. Όλα τα απέκτησαν με έναν μαγικό τρόπο. Προφανώς και όλοι βρήκαν χρυσό. Κανένας δεν δούλεψε για να τα αποκτήσει. Για αυτόν το λόγο και οι πολιτικοί κάνουν τα πάντα να αυξήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, για αυτόν το λόγο προσπαθούν να παράσχουν και βοηθητικές συντάξεις.

Και χωρίς να μας φτάνουν όλα αυτά έχουμε και τους αναίσχυντους διαξιφισμούς στη βουλή, που αποσκοπούν μόνο στο «εξοργίζειν». Δεν φτάνουν όλα τα παραπάνω αλλά έχουμε και ηγέτες που παλιμπαιδίζουν δημιουργώντας πολιτικό σόου.

Για αυτόν το λόγο σήμερα στην Ελλάδα πηγαίνουν όλα κατ’ ευχήν, γιατί κάποιοι τάζουν, κάποιοι πιστεύουν και κάποιοι εκτελούν αυτούς που έπεισαν…

 

Σωτήρης Δουφεξής
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ