Ποντάρει στην έκπληξη

Θέμα εβδομάδων είναι η προκήρυξη εκλογών, στις οποίες τα γεγονότα, αλλά και η “πονηριά” του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα μας οδηγήσουν. Η αξιολόγηση φέρνει μέτρα που αν και πολλά έχουν μετατεθεί για το μέλλον, εντούτοις εκείνα που θα κληθεί ναι ψηφίσει είναι δυσβάστακτα, όχι μόνο για το ταλαιπωρημένο λαό, αλλά τώρα πια και για την ίδια την κυβερνητική συνοχή.

Ο Σκουρλέτης πρόσφατα με τη δήλωσή του περί ευρείας πλειοψηφίας για την ψήφιση των μέτρων πρόδωσε ουσιαστικά την πρόθεση του Τσίπρα για εκλογικό αιφνιδιασμό.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι κάθε μέρα που περνά είναι και χειρότερη γι’ αυτόν και όσο θα κυλάει ο καιρός, τόσο θα συρρικνώνεται η δύναμη του κόμματός του. Επομένως ξέροντας ότι είναι εγκλωβισμένος, ψάχνει διεξόδους υπολογίζοντας περισσότερο από κάθε άλλη λύση στην ξαφνική και άμεση προκήρυξη των εκλογών με την ελπίδα πως ο ίδιος θα περισώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες δυνάμεις και κυρίως η Ν.Δ, δεν θα πάρει αυτοδυναμία. Μ’ αυτό το σενάριο κατά νου, οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, οπότε πιστεύει πως θα έχει λόγο και κυρίως ελπίζει -μέσα σ’ ένα όνειρο θερινής νυκτός – να συγκυβερνήσει με τη Ν.Δ.! Ναι, να συγκυβερνήσει, γιατί για τον κ. Τσίπρα είναι γλυκιά η καρέκλα. Μόνο γι’ αυτό νοιάζεται! Βέβαια σε άλλη περίπτωση θα κληθεί να απολογηθεί για τα δεινά που έφερε στη χώρα και στους Έλληνες εξαιτίας της ανεπάρκειας, των ιδεοληψιών και του δόγματος περί επαναστατικής γυμναστικής που πρεσβεύει ο ίδιος και οι συν αυτώ,

Φρούδες ελπίδες και κινήσεις απελπισίας είναι όλα αυτά. Είναι πολύ γελασμένος και η αυτοδυναμία της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές θα του αποδείξει περίτρανα την πλάνη του, ενώ ο αιφνιδιασμός που σχεδιάζει θα είναι ο ξαφνικός θάνατος της πολιτικής παρουσίας του ίδιου και του κόμματός του. Μακάρι να τολμήσει!