Παλαιοκομματικές τακτικές

Το τελευταίο «χαστούκι» του Ελεγκτικού Συνεδρίου, φαίνεται πως δεν πτόησε την Κυβέρνηση που προσπαθώντας να πιαστεί από τα μαλλιά της συνεχίζει να ψεύδεται και να επιδίδεται σε συνεχές εμπόριο ελπίδας μοιράζοντας υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις συμβασιούχων ΟΤΑ και επιπλέον αποφάσισε, πως οι εργαζόμενοι θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω τους μισθούς που έχουν παράτυπα λάβει. Είχαν γίνει με το νόμο Κατρούγκαλου, που κρίθηκε αντισυνταγματικός.
Παρόλα αυτά τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όσο κι ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, δεν πτοήθηκαν. Ο πρώτος είπε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία νομοθετική ή άλλη για την καταβολή των δεδουλευμένων του συνόλου των συμβασιούχων κι ο δεύτερος ανακοίνωσε ότι επεξεργάζονται σχέδιο που θα επιλύει οριστικά το θέμα των συμβασιούχων. Απανωτές κοροϊδίες με στόχο το προφανές. Να συνεχιστεί η ιδιότυπη ψηφοθηρική ομηρεία χιλιάδων ανθρώπων, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία τους και τη δύσκολη θέση που τους έφερε η ίδια η κυβέρνηση. Δεν τους δίδαξε τίποτα η συγκεκριμένη απόφαση που κατέδειξε την προχειρότητά τους και είχε ως επιπλέον συνέπειες να χάσουν τη δουλειά τους χιλιάδες άνθρωποι και ταυτόχρονα να στερήσει από τους ΟΤΑ το αναγκαίο προσωπικό για την καθαριότητα.
Η ανεργία για την οποία δηλώνουν ότι κόπτονται δεν λύνεται με τέτοιες μεθόδους. Εκείνο που απαιτείται πρωτίστως είναι η αναπτυξιακή στρατηγική και δράση, λέξεις άγνωστες για τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία αρέσκεται μόνο στο να επιδιώκει με ανεύθυνο τρόπο τη δημιουργία «κομματικού στρατού αποτελούμενου από αιχμαλώτους συμβασιούχους». Πρόκειται για τραγικό σχέδιο που όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς, αλλά που η προσπάθεια συνέχισής του, στέκεται εμπόδιο στην επίλυση του προβλήματος. Γιατί λύσεις υπάρχουν, όμως οι παρωπίδες και ο πανικός τους στέκεται εμπόδιο στο να τις αντικρύσουν.